Данас је у Новом Саду одржана конференција за медије на којој су најављена два кошаркашка спектакла у овог граду – 2. јула у 20.00 часова у великој дворани СПЕНС сениорска репрезентација Србије играће меч трећег „прозора“ квалификација за Светско првенство 2019. у Кини против Немачке, док ће на истом месту од 10. до 18. августа 2018. бити одржано Европско првенсво за кадете!

Од данас су у продаји и улазнице за утакмицу Србија – Немачка, која ће одлучивати ко ће из Г групе као првопласирани отићи у наставак квалификација.

Конференцији су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник КСС Предраг Даниловић, директор ,,СПЦ Војводина” Милан Јарић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетичанин.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, изразио је захвалност КСС и његовим челницима који су препознали да ће Нови Сад бити добар домаћин предстојећој утакмици репрезентације, као и Европском првенству кадета.

– Лепи догађаји су пред нама, врело кошаркашки лето на СПЕНС-у. Пре свега очекује нас утакмица нашег најбољег тима против Немачке 2. јула. Користим прилику да позовем све љубитеље кошарке да дођу у Нови Сад, па наке остану и дуже, да сви заједно бодримо наше репрезентативце и да им помогнемо у квалификацијама. Можда није толико медијски пропраћено, али нама је веома важно – кадетско Европско првенство од 10. до 18. августа. Све ово не би могло да није подршке покрајинске Владе и Градске управе за спорт. Уверени смо да ће СПЕНС бити као и увек до сада одличан домаћин, да ће отворити врата врхнским спортистима.

Закључујући причу, Вучевић је изразио наду да ће у данима које буде проводила у Новом Саду, репрезентација Србије бити мало присутнија за грађане, кроз разне догађаје у граду.

Председник КСС Предраг Даниловић истакао је да је Новосађанима поверен изузетно важан меч.

– Мишљења сам да ствари не треба да буду централизоване, већ да разни догађаји треба да буду и у другим градовима, не само у Београду. Знамо да у Војводини одлично раде, да су овде добри услови. На овај начин, можемо да учинимо да Нови Сад опет постане велики кошаркашки град, какав је био дуги низ година. Памтим још из времена када сама играо у СФРЈ, Нови Сад је увек био феноменалан домаћин. Сигуран сам да ће бити и сада – рекао је први човек српске кошарке.

Председник Кошаркашког савеза Србије, захвалио се домаћинима из Новог Сада, Војводине, републичке и покрајинске Владе, без којих, како је рекао, све ово не било могуће.

Милан Јарић, директор СПЦ „Војводина“ задовољан је што ће „новосадска кућа спорта“ поново бити домаћин мушкој репрезентацији.

– Утакмицом Србија – Немачка, па и Европским првенством кадета, настављамо традицију која је започета још 1981. Светским првенством у стоном тенису. Већ дуже време прижељкујемо да угостимо врхунске кошаркашке екипе и асове. Хвала свима што су у нама препознали да ћемо бити добри домаћини. Доста смо уложили да меч Србија – Немачка буде спектакл, играће се на потпуно новим кошевима, резултат ће се пратити на новом семафорском систему. Велика дворана је спремна да буде домаћин великих такмичења – поносно је поручио Јарић.

Закључујући причу, Данинловић је окупљеним новинарима рекао:

– Сви се боре да добију организације било ког такмичења и сигурно постоји разлог за то. Сви имају велику корист од организације оваквих такмичења. Зато се у Савезу и боримо да имамо и више таквих ствари. Следеће године је и женско Европско првенство, једна група је у Зрењанину, друга у Нишу, финале у Београду. Позивам све да дођу да бодре и сениоре, и кадете. Неће бити разочарани. Дружићемо се више овог лета.

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, у име покровитеља предстојећих догађаја је рекао:

– Огромно нам је задовољство што је на челу КСС наша легенда Саша Даниловић и велико је задовољство што су нас препознали као тим који може све ово да реализује. Суфинансирали смо боравак репрезентације, утакмицу и ЕП кадета са 11 милиона динара. Први пут после 2005. године у Новом Саду ћемо гледати нашу најбољу репрезентацију, а први пут после 2007. и Светског јуниорског првенства, када смо овде гледали и Стефа Карија, сада једног од најбољих светских играча

 

Улазнице од 300 до 600 динара

У тренутку када је почела конференција у Новом Саду, пуштене су у продају улазнице за меч Србије и Немачке, који ће се играти 2. јула у 20.00 часова у Великој дворани СПЦ „Војводина”.

Улазнице, по цени од 300, 450, 500 и 600 динара, могу да се набаве на на свим продајним местима Ивентима, као и у дворани СПЕНС и путем он-лајн продаје преко сајта Ивентима.