“Б” репрезентације Србије почела је данас припреме за учешће на међународном турниру у Кини, који је на програму од 22. јуна до 1. јуна. Изабраници селектора Зорана Тодоровића одиграће два турнира, најпре у Нинајнагу,  а затим у Шанјангу, против Лиаонинг тима, Аустралије, али и најбоље репрезентације Камеруна.

Данас смо се окупили и тренираћемо у Београду два пута дневно све до 21. јуна. Од 15 позваних играча, на прозивци се због обавеза није појавио само Петар Ракићевић. Познајем већину играча, тако да ћемо у наредном периоду покушати да се пре свега што боље уиграмо. Нисмо могли да рачунамо на играче који играју завршницу наше лиге, тако да је на овим момцима да се наметну пре свега за следећу Универзијаду која је је следеће године у Кинеском Тајпеху –  истакао је Зоран Тодоровић.

Селектор Тодоровић рачуна на следећих 14 играча од којих ће њих 12 путовати у Кину: Стефан Пот (Mладост Земун), Јован Новак,, Душан Кутлешић и Љубомир Чампара (Металац), Андреја Стевановић, Страхиња Мићовић и Немања Мишковић (Борац Чачак), Ђорђе Милошевић и Мирослав Пашајлић (Игокеа), Андрија Симовић (Вршац), Радослав Пековић (Тамиш), Андреја Шаренац (САД), Саша Аврамовић (Словачка) и Милош Јанковић (Швајцарска).

У Стручном штабу поред селектора Зоран Тодоровића, налазе се још помоћни тренери Јован Копривица и Марко Димитријевић, физиотерапеут Александар Јаковљевић и лекар Милан Мирковић.