Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 1998. године и млађи, почели су  данас припреме за Европско првенство које ће се од 30. јула до 7. августа одржати у Самсуну. Наша У18 репрезентација играће у групи “Д” са селекцијама Француске, Словеније и Русије.

Селектор Милан Гуровић позвао је на припреме 17 играча који ће се у наредних месец дана борити за место у најбољем тиму који ће наступити на шампионату у Турској. Главне провере наш млади тим имаће на јаком турниру у Италији, а непосредно пред одлазак на шампионат одмериће снаге у двомечу са селекцијом Мађарске.

На припреме У18 репрезентације Србије позвани су следећи играчи: Бориша Симанић, Алекса Раданов, Матија Радовић, Алекса Ускоковић, Стефан Ђорђевић и Стефан Момиров (Црвена звезда Телеком), Никола Мишковић и Новак Мусић (Мега Лекс), Милош Глишић, Борис Ристановић и Давид Поповић (Раднички Крагујевац), Лука Васић (Пирот), Немања Динчић (Италија), Данило Петровић (Италија), Харис Ћућовић (Словенија), Михаило Јовичић (Шпанија) и Алекса Степановић (БиХ).

У Стручном штабу поред селектора Милана Гуровића, налазе се помоћни тренери Михајло Шушић, Марко Цветковић и Владимир Јовановић као  и физиотерапеут Љубиша Стојиљковић.