Кадетска репрезентација Србије, играчи до 16 година старости, почела је данас у Крагујевцу припреме за Летњи олимпијски фестивал младих (ЕYOF) који се од 25. јула до 2. августа одржава у Тбилисију (Грузија). Селектор Милан Јосић позвао је на припрема 14 младих кошаркаша којима ће ово бити први испит на међународној сцени.

Имамо на располагању нешто више од две недеље за припреме и у том периоду потребно је да урадимо пуно тога како би што спремнији отишли у Тбилиси. У плану је да одиграмо две контролне утакмице, против генерације 2000. годишта која је у РТЦ –у у Крагујевцу као и против наше кадетске селекције која се спрема за Европско првенство – истакао је Милан Јосић, селектор кадетске репрезентације која ће учествовати на EYOF-u u Грузији.

На списку селектора Милана Јосића налази се следећих 14 играча: Јован Виријевић (КК Слога Краљево), Богдан Рутешић (КК Партизан Београд), Алекса Поповић (КК Београд), Лазар Живановић (КК Шабац), Симеон Симић (КК Младост Смедеревска Паланака), Зоран Пауновић (КК Црвена звезда Телеком Београд), Ранко Симовић (КК Младост Чачак), Далибор Вучковић (КК Црвена звезда Београд), Лука Краљић (КК Нибак Ниш), Вељко Радаковић (КК Војводина Нови Сад), Ален Смајлагић (КК Беко Београд), Далибор Илић (КК Варда Вишеград, БИХ), Вук Ђорђевић (КК Црвена звезда Београд) и Дејан Марјанац (КК Партизан Бања Лука).