Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, почела је данас у Вршцу припреме за Европско првенство које ће се од 7. до 19. јула одржати у Италији. Селектор Владимир Ђокић рачуна на 24 играча, који ће први део припрема обавити у Вршцу (10. – 20. јун), а финални део рада спровести у Београду (30. јун – 5. јул.). Планирани су контролни мечеви против наше Универзитетске селекције, вршњака из Русије, као и учешће на турниру у Турској (24. – 28. јун).

У веома кратком периоду морамо да урадимо пуно тога, тако да ћемо већ од првог тренинга почети да радимо на акцијама у нападу и основним принципима у одбрани. Већина репрезентативаца се одазвала позиву, сачекаћемо играче из Црвене зевзде који играју финале плеј-офа, као и Радета Загорца који ће нам се прикључити почетком следеће недеље због повреде колена. Сви смо оптимисти јер заиста имамо талентован и квалитетан тим. Жеља је да се што пре комплетирамо и почнемо са уигрвањем. На Европском првенству је примарни циљ пласман у четвртфинале, а да ли можемо до неке од медаље знаћемо више после учешћа на турниру у Истанбулу што ће нам бити генерална проба пред одлазак на шампионат – истакао је Владмир Ђокић, селектор младе репрезентације Србије.

На списку селектора Ђокића налазе се следећи играчи: Никола Ребић (Црвена звезда Телеком), Марко Тејић (Црвена звезда Телеком), Ђорђе Каплановић (Црвена звезда Телеком), Огњен Јарамаз (Мега Лекс), Раде Загорац (Мега Лекс), Андрија Симовић (Мега Лекс), Миленко Вељковић (Мега Лекс), Никола Јокић (Мега Лекс), Марко Гудурић (ФМП), Дејан Давидовац (ФМП), Драган Апић (ФМП), Матија Милин (Земун), Александар Бурсаћ (Војводина Србијагас), Петар Ракићевић (Металац Ваљево), Лука Вуксановић (Металац Ваљево), Божидар Бабовић (Спартак Суботица), Мирослав Пашајлић (Слобода Ужице), Милош Копривица (Слобода Ужице), Андреја Стевановић (Напредак Алексинац), Ђоко Шалић (Спарс, БиХ), Стефан Љубенковић (Црна Гора), Андрија Шаренац (САД), Василије Пушица (САД), Алекса Југовић (САД)

У Стручном штаб младе репрезентације Србије поред селектора Владимир Ђокића налазе се још: помоћни тренери Ненад Чанак и Михајло Шушић, скаут Лазар Гојковић и физиотерапеут Михајло Михајловић.

На Европском првенству у Италији млада репрезентација Србије играће у групи „Б“ са селекцијама Бугарске, Летоније, Грчке и Израела.