Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи до 18 година старости, почела је данас припреме за Европско првенство, које се од 23. јула. до 2. августа одржава у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе окупили су се данас у Београд одакле су отпутовали на Златибор где ће у следећих десет дана спровести први део припрема. У склопу припрема за континентални шампионат спрски јуниори одиграће контролне утакмице против вршњака из Русије, Данске и Румуније, а главна провера их очекује на турниру у Италији (1. – 3. јул).

Почињемо припреме са 14 репрезентативаца, имамо два-три повређена играча, један је одсутан због школских обавеза, док се остали налазе у селекцији која се спрема за Светско првенство и прикључиваће нам се како заврше обавезе код колеге Бућана. Не желимо да се жалимо на кадровске проблеме, већ хоћемо да од првог дана на Златибору кренемо за озбиљним радом како би се што боље припремили за искушења која предстоје. Очекујем да се комплетирамо до поласка на турнир у Италију, после кога ћемо моћи да имамо реалнију слику о могућностима и дометима ове селекције. Наравно да тежимо што бољем резулзтату, али наш циљ је свакако и унапређење и стварање игача за сениорску репрезентацију – закључио је Слободан Клипа, селектор јуниорске селекције Србије.

На списку селектора Слободана Клипе налазе се следеће играчи: Вања МАРИНКОВИЋ (Партизан НИС), Слободан ЈОВАНОВИЋ (Партизан НИС), Милош ГЛИШИЋ (Партизан НИС), Никола ТАНАСКОВИЋ (Партизан НИС), Младен АРМУШ (Партизан НИС), Димитрије СПАСОЈЕВИЋ (ПАРТИЗАН НИС), Алекса РАДАНОВ (Црвена звезда Телеком), Александар АРАНИТОВИЋ (Црвена звезда Телеком), Никола РАКИЋЕВИЋ (Црвена звезда Телеком), Стефан КЕНИЋ (Црвена звезда Телеком), Никола ПОПОВИЋ (Црвена звезда Телеком), Давид МИЛАДИНОВИЋ (Црвена звезда Телеком), Војислав СТОЈАНОВИЋ (Црвена звезда Телеком), Ђорђе ДИМИТРИЈЕВИЋ (Здравље Лесковац), Новак МУСИЋ (Мега Лекс), Младен ГРУШАНОВИЋ (Мега Лекс), Никола ЋИРКОВИЋ (Земун), Бориша СИМАНИЋ (ФМП), Милош ЈОВИЋ (Чешка), Стефан ПЕНО (Шпанија), Бојан НЕШИЋ (Шпанија), Стефан НИКОЛИЋ (Италија), Раде ЛИСИЦА (Словенија) и Харис ЋУЋОВИЋ (Словенија).

У Стручном штабу јуниорске репрезентације Србије поред селектора Клипе, налазе се још помоћни тренери Александар Глишић и Иван Смиљанић, скаут Миодраг Динић, кондицони тренер Мирослав Ћурчић и физотерапеут Љубиша Стоиљковић.

Репрезентација Србије на Европском првенству у Грчкој играће у групи „Б“ са селекцијама Црне Горе, Летоније и Немачке.