Кадетска репрезентација Србије, играчи рођени 2002. године и млађи, почела је данас припреме за Европско првенство које се од 10. до 18. августа одржава у Новом Саду. Селектор Влада Вукоичић и његови изабраници имају на располагању нешто више од пет недеља да се што боље припреме како би на домаћем терену покушали да остваре што бољи резултат.

– Пред нама је дуг и напоран пут који ће сви се надамо бити крунисан успехом. Крећемо од Златибора, где ће бити уводна фаза припрема за све што нас очекује, постављање основних техничко-тактичких задатака, али и прва селекција. Од 14. јула смо у Крагујевцу где ћемо се много више бавити кошарком и где нас чекају три контролне утакмице. Од 23. јула до почетка шампионата боравићемо у Новом Саду, где ће бити организован веома јак турнир. На њему ће учествовати селекције Русије, Грчке и Турске. Биће то наша генерална проба и прави тест могућности – најавио је селектор Вукоичић.

Најбољи срспки кадети играће у групи „Б“ са селекцијама Шпаније, Летоније и Холандије.

– Овим момцима ово је прво репрезентативно исксутво, али и први испит на међународној сцени. Ако узмемо у обзир да домаћи терен носи са собом одређени притисак и императив победе, а да је систем такмичења такав да је четврта утакмица на шампионату бити или не бити, јасно је да морамо радити много на психолошком плану. Без обзира на све, због угледа и традиције српске кошарке наша је обавеза да се боримо за највиши пласман – јасан је Влада Вукоичић, селектор кадетске репрезентације Србије.

На прву прозивку слелектору Влади Вукоичићу јавило се следећих 19 играча: Стефан Тодоровић (Визура), Лука Тарлаћ, Вук Добрашиновић (Сава), Матија Светозаревић (Нибак), Иван Павићевић (Земун), Марко Андрић, Лука Пауновић, Стефан Агоч, Михаило Мушикић (Мега Бемакс), Матеја Горуновић, Стефан Лазаревић (Партизан НИС), Никола Манојловић, Никола Димитријевић, Лазар Јоксимовић (Црвена звезда мтс), Дејан Павловић (Игокеа), Војин Ивковић (Копар, Словенија), Дино Боцевски (Стелаазура, Италија), Саша Вујисић (3Д Баскетбол Академи, Канада) и Филип Шкобаљ (Шведска)

У Стручном штабу селектора Владе Вукоичића налазе се помоћни тренери Ђорђе Аџић, Стефан Булатовић и Бранко Кнежевић, кондицони тренер Бранислав Голубовић, физиотерапеут Растко Танчић и тим менаџер Александар Змијањац.