Мушка У18 селекције Србије почела је данас припреме за Европско првенство које се од 18. до 28. јула одржава у летонским градовима Лиепаји, Риги и Вентспилсу. На првој прозивци селектору Александру Бућану јавило се 17 играча, а нова имена на списку кандидата су Марко Радовановић (Младост Чачак), Стефан Симић (Црвена звезда) и Василија Вучетић (Олимпја). Због повреде су тренутно ван строја Душан Ристић, Никола Ребић, Марко Тејић, Ђорђе Каплановић и Марко Гудурић.

Наши најбољи јуниори првих десет дана припрема провешће на Копаонику (5. – 15. јун), затим ће се са радом наставити у Врњачкој Бањи (17.- 22. јун) и Бору (24. -30. јун) где ће одиграти и прве контролне утакмице против вршњака из БиХ.

– Имамо веома квалитетан план и програм припрема. Учествоваћемо и на два веома јака међународна турнира што ће нам омогућити да се што боље припремимо за старт Европског првенства у Летонији – истиче Александар Бућан, селектор У18 селекције Србије.

Што се тиче амбиција на Европском првенству селектор Бућан истиче да ће много тога зависити од здравственог билтена и састава тима:

– Најважније је да момци буду здрави и максимално се спреме за искушења која их очекују. Ове године приоритет има У19 селекција која учествује на Светском првенству у Чешкој. Најталентованији играчи из нашег тима биће на располагању годину дана старијој селекцији. Без обзира на све ова генерација има доста квалитета и потенцијала који до сада није метеријализован на међународној сцени. У сваком случају имамо велику обавезу да у што бољем светлу репрезентујемо нашу кошарку на Европском првенству – закључио је Александар Бућан у чијем се стручном штабу налазе помоћни тренери Марко Симоновић, Аца Бјелић и Милош Обреновић, кондициони тренер Срђан Стаменковић као и физиотерапеут Петар Петровић.

У18 репрезентација Србије на Европском првенству у Летонији играће у групи „А“ са селекцијама Француске, Словеније и Литваније.