Мушка У20 селекција Србије почела је данас припреме за Европско првенство које се од 9. до 21. јула одржава у Талину (Естонија). Селектору Влади Јовановићу јавило се 11 од 18 позавних играча, а на првом окупљању били су присутни и Лука Митровић и Александар Цветковић који још увек имају обавезе у плеј–офу кошаркашке лиге Србије.

– Имамо веома згуснут план и програм припрема. На распологању имамо 36 радних дана, а предвиђено је да одиграмо 10 контролних мечева. На окупу имамо формиране, сениорске играче који су имали различите сезоне у својим клубовима. Неки су били носиоци игре, неки су мање или више играли, док су неки од њих имали проблема са повредама. Потребно је да од првог дана приступимо озбиљно обавезама, црпимо енергију из напорног рада, како би што спремнији дочекали старт Евроског првенства – истакао је Владе Јовановић, селектор мушке У20 селекције Србије у чијем се Стручном штабу налазе помоћни тренери Марко Ичелић и Владе Златановић, као и кондициони тренер Влада Радоњић.

Млада репрезентација Србије први део припрема обавиће од 5. до 16 јуна у Зрењанину, где ће одиграти и прве контролне утакмице против У19 селекције Србије и вршњака из Украјине. Изабраници Владе Јовановића боравиће у Врњачкој Бањи од 17. до 22. јуна где ће одиграти две утакмице против селекције Бугарске. Главна провера нашем тиму биће учешће на престижном турниру „Тургут Атакол“ у Турској од 26. до 30. јуна.

У20 репрезентација Србије на Европском првенству у Талину играће у групи „А“ са селекцијама Грчке, Немачке, Литваније и Грузије.