У београдском хотелу „Трим“ окупила се мушка У20 селекција Србије која ће од понедељка почети припреме за Европско првенство које се од 12. до 22. јула одржава у Словенији. Селектору Александру Џикићу јавило се 18 од 25 позваних кандидата за састав младе репрезентације. Из оправданих разлога одсутни су били играчи који играју плеј-оф нашег шампионата: Богдан Богдановић, Иван Маринковић и Немања Бешовић из Партизана мтс, Александар Цветковић (Црвена звезда Дива), Богић Вујошевић и Божо Ђумић (Војводина Србијагас), као и Стефан Настић и Страхиња Гавриловић чији се долазак очекује из САД.

– Обавићемо најпре тестирања у Републичком заводу за спорт у Кошутњаку и почети са озбиљним радом. Очекујем да ускоро будемо комплетни. Очекује нас неколико контролних провера, а за сада је једино извесно учешће на турниру у Турској од 19. до 25. јуна – истакао је Александар Џикић.

Кандидати за састав мушке У20 селекције Србије : Богдан Богдановић, Иван Маринковић, Немања Бешовић, Немања Мишковић (Партизан мтс), Александар Цветковић (Црвена звезда Дива), Немања Дангубић, Петар Ламбић, Немања Крстић, Лука Митровић (Хемофарм Штада),
Ненад Миљеновић, Марко Луковић, Андрија Бојић
(Мега Визура), Богић Вујошевић, Божо Ђумић (Војводина Србијагас), Лука Игрутиновић(Пролетер Нафтагас), Ђорђе Дреновац (Аустрија), Страхиња Гавриловић, Марко Гујаничић, Стефан Настић (САД), Никола Силађи (Раднички ФМП), Александар Мареља (Слога), Горан Хускић (Раднички Обреновац), Бојан Радуловић (Олимпија, Словенија), Стефан Поповски Турањанин (Остенде, Белгија), Немања Безбрадица (ОКК Београд).