Универзитетска репрезентација Србије почела је припреме за летњу Универзијаду која се од 19. до 30. августа одржава Тајпеју. Изабраници селектора Зорана Тодоровића обавили су тестирања и медицинске прегледе у Београду, а у наредне две недеље припремаће се у Зрењанину.

За 2. август заказана је контролна утакмица у Краљеву против наше А селекције.  Универзитетска репрезентација Србије већ 5. августа путује у Кину где ће учествовати на турнирима у Далијану и Шенжену, одиграти шест утакмица које ће бити генералне пробе пред почетак Универзијаде. Иначе репрезентација Србије налази се у групи са селекцијама Мађарске, Јужне Кореје, Летоније, Мексика и Тајпеја од којих ће две најбоље репрезентације изборити пласман у елиминациону фазу такмичења.

На списку селектора Тодоровића налазе се следећи играчи: Страхиња Јовановић (ОКК Београд), Вељко Бркић (Младост Земун). Миленко Вељковић (Младост Земун), Марко Тејић (Мега Бемакс), Немања Ненадић (Дунав Бановци), Никола Павловић (Смедерево), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Алекса Николић (САД), Андрија Шаренац (САД), Новак Топаловић (САД), Милош Вранеш (САД), Стефан Јевђенијевић (САД) и Андрија Матић (САД).

Поред селектора Зорана Тодоровића у Стручном штабу Универзитетске репрезентације Србије налазе се његови помоћници Иван Смиљанић и Марко Димитријевић, кондициони тренер Филип Михајловић, лекар др. Милан Мирковић и физиотерапеут Марко Сокић.