Универзитетска репрезентација Србије почела је данас у Београду припреме за летњу Универзијаду која ће се од 3. до 14. јула одржати у Гвангжу (Јужна Кореја). На списку селектора Вање Гуше налази се 26 играча, које пре студентске Олимпијаде, очекује наступ на јаком турниру у Кини, где ће им ривали поред домаће селекције бити „Б“ тимови Аустралије и Црне Горе.

Позвали смо у овом тренутку најбоље и најоданије играче. Проблем нам прави календар такмичења, јер ће се већина репрезентативаца прикључивати припремама како њихове екипе заврше шампионате или учешће у плеј-офу. Важно је да свако од њих има мотив и жељу, јер ова селекција је одувек била последњи филтер до сениорске репрезентације – истиче селектор Гуша.

Српски академци тренираће у Београду до 17. јуна кад одлазе на турнир у Кину, после кога ће отпутовати у Јужну Кореју. Изабраници селектора Вање Гуше играће на Универзијади у Гвангжуу у групи „Д“ са селекцијама САД, Турске, Бразила, Швајцарске и Чилеа.

Традиционално смо имали успеха на овом такмичењу, тако да нема разлога да се и овога пута не боримо за медаљу. Циљ је победничко постоље, за шта ће бити потребно да се у веома кратком периоду што боље уиграмо. Надам се да ћемо се убрзо комплетирати, а већ на турниру у Кини, где ћемо одиграти шест утакица, ући у форму која ће нам на Универзијади гарантовати борбу за висок пласман – закључио је Вања Гуша.

 

На списку селектора Вање Гуше налази се следећих 26 играча: Душан КУТЛЕШИЋ (Металац Ваљево), Милош ЈАНКОВИЋ (Металац Ваљево), Јован НОВАК (Војводина Србијага), Љубомир ЧАМПАРА (Војводина Србијагас), Данило ТАСИЋ (Константин Ниш), Страхиња СТОЈАЧИЋ (Константин Ниш), Ненад МИЉЕНОВИЋ (Мега Лекс), Немања КРСТИЋ (Мега Лекс), Андрија БОЈИЋ (Мега Лекс), Огњен ДОБРИЋ (ФМП), Стехиња МИЋОВИЋ (ФМП) Игор КЕСАР (Тамиш) Алекса АВРАМОВИЋ (ОКК Београд) Петар ТОРЛАК (Аркадиа, АУСТРИЈА) Ђорђе ДРЕНОВАЦ (Игокеа, Република Српска) Ђорђе МИЛОШЕВИЋ (Игокеа Република Српска), Стефан ПОТ (Асесофт, Румунија), Александар ЦВЕТКОВИЋ (МЗТ, Македонија), Саша АВРАМОВИЋ (Куманово, Македонија), Никола ПЕШАКОВИЋ (Неа Кифисиа, Грчка), Александар МАРЕЉА (Остенде, Белгија), Никола ЈАНКОВИЋ (Пепинстер, Белгија),
Милан МИЛОВАНОВИЋ (Балкан, Бугарска), Никола ЈОВАНОВИЋ (САД, Иван МАРИНКОВИЋ (Пољска) и Немања ТОДОРОВИЋ (Металац Ваљево).

У Стручном штабу Универзитетске репрезентације Србије поред селектора Вање Гуше налазе се још: помоћни тренери Зоран Тодоровић и Филип Соцек, кондициони тренер Момир Ратковић, физиотерапеут Марко Сокић и доктор Милан Мирковић.