Универзитетска репрезентација Србије почела је данас са припрема за два такмичења која је очекују у наредних месец дана. Изабранике селектора Оливера Поповића, коме се на првој прозивци одазвало 16 репрезентативаца, очекују наступи на Медитеранским играма у Мерсину (18. – 25. јун), а затим и летња Универзијада у Казању (6. – 17 јул).

– Морамо за веома кратко време да урадимо много ствари и зато је важно да од првог дана кренемо пуном паром. Тренутно имамо на располагању 16 играча, почетком недеље прикључиће нам се Стефан Настић из Америке, а од списка селектора Ивковића зависи на које играче из Партизана и Црвене звезде можемо да рачунамо – истиче Оливер Поповић.

Без обзира на састав тима и кратак период припрема Поповић уверава да српски академци увек имају високе циљеве, поготово у Казању, где ће бранити златне медаље освојене на претходне две Универзијаде у Шенжену (2011) и Београду (2009):

– Најважније је да нас заобиђу повреде и да се што пре уиграмо. Медитеранске игре у Мерсину ће нам такође послужити за уигравње, али ћемо пукушати да и у Турској остваримо висок пласман. Универзијада у Казању је ипак примарни циљ. Верујем да ћемо до тада бити потпуно спремни да се боримо за једну од медаља, а ако се укаже прилика учинићемо све да поново будемо најбољи – закључио је Оливер Поповић, селектор Универзитетске селекције Србије, у чијем се стручном штабу налазе помоћни тренери Владимир Ђокић и Зоран Тодоровић, кондициони тренер Мирослав Средић као и физиотерапеут Александар Јаковљевић.

Први део припрема од 4. до 12. јуна Универзитетска селекција Србије обавиће у Зрењанину, а после три дана рада у Београду, 16. јуна планиран је пут у Мерсин на Медитеранске игре.