Женска репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, почеле су данас у Бањи Ковиљачи припреме за Европско првенство које ће се од 23.  до 31. јула одржати у Шопрону (Мађарска). Српске јуниорке играће у групи „Ц“ са селекцијама Шпаније, Литваније и Белгије. На списку селектора Милоша Павловића налази се 16 кандидаткиња које ће се у наредних шест недеља борити за место у тиму који ће наступити на континенталном шампионату.

– Лично, са пуно елана и енергије очекујем почетак припрема. Надам се да је исто и са девојкама. Предстоји нам напоран рад како би се што боље припремили за Европско првенство. Припреме смо поделили у три фазе, почећемо у Бањи Ковиљачи, наставити у Новом Бечеју, а завршити у Крагујевцу. Заказали смо двомече са селекцијама Словеније и Босне и Херцеговине, а главна провера биће нам на турниру у Француској, где ће нам ривали поред домаће селекције, бити још Мађарска и Пољска. Мали проблем ће нам представљати чињеница да ће већина девојака одсуствовати по неколико дана због уписа на факултете, али тако је сваке године…  – истакао је  Милош Павловић.

Селектор српских јуниорки сматра да ће тек после турнира у Француској бити јасније колики су домети и могућности нашег младог тима на шампионату у Мађарској:

–  У веома смо јакој групи, са вечитим финалистом Шпанијом, Белгијом која је међу пет-шест најбољих екипа и веома неугодном Литванијом. На нама је да се што боље припремимо, уиграмо на прави начин и на сваком мечу имамо максималан приступ. Нема дилеме да ћемо дати све од себе, а једино што бих пожелео да нас повреде заобиђу и да прву утакмицу на шампионату дочекамо потпуно спремни и здрави –  закључио је Павловић.

На списку селектора Павловића налази се следећих 16 кошаркашица: Милица Бојовић (Црвена звезда), Владана Вујисић (Студент), Невена Вучковић (Радивој Кораћ), Ђурђина Ђокић (Црвена звезда), Мина Ђорђевић (Црвена звезда), Маријана Зукановић (Црвена звезда), Марија Илић (Војводина), Тијана Јелић (Радивој Кораћ), Драгана Јокић (Шабац), Тамара Јованчевић (Француска), Ивана Катанић (Црвена звезда), Невена Наумчев (Црвена звезда), Марија Стојановић (Партизан), Марија Стојиљковић (Радивој Кораћ), Ана Марија Стојчић (Студент) и Теодора Турудић (Радивој Кораћ).

У Стручном штабу поред селектора Милоша Павловића, налазе се његови асистенти Весна Деспотовић и Ненад Марковић, кондициони тренер Иван Јовчић и физиотерапеут Мирко Алексић.