Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, почела је данас припреме за Европско првенство које ће се од 4. до 12. августа 2018. одржати у Удинама (Италија). Селектор Богдан Буљ окупио је 16 играчица које ће се у наредних пет недеља припремати у Новом Бечеју и Београду:

– Имамо веома добар план и програм припрема, сасвим довољно времена да све што смо планирали спроведемо у дело. Одиграћемо пет контролних утакмица у Београду, а пре почетка шампионата у Удинама учествоваћемо на веома јаком турниру у Италији – истиче селектор Буљ.

Српске јуниорке на шампионату у Италији играће у групи Ц са селекцијама Шпаније, БиХ и Чешке.

– Још је рано за било какве прогнозе, али циљ је да будемо максимално спремни за меч осмине финала који одлучује да ли се боримо за висок пласман или опстанак. Имамо талентовану генерацију, у којој се издвају две високе играчице Јелена Митровић и Марта Вуловић и на њима ћемо базирати нашу игру. Велики је хендикеп што због повреде лигамената не можемо да рачунамо на Невену Димитријевић, која је требала да буде први плејмејкер екипе. Зато ћемо у периоду који је пред нама тражити начин како да што боље искористимо наше предности, а евентуалне недостаке унапредимо до старта шампионата – закључио је Богдан Буљ, селектор женске У18 репрезентације Србије.

На почетку припрема селектору Буљу одазвало се следећих 16 играчица: Надежда Недељков (Радивоје Кораћ), Вишња Стефановић (Краљево), Марија Ристић (Црвена звезда), Ивана Цураковић (Ратгебер), Јелена Цураковић (Ратгебер), Катарина Дешић (Црвена звезда), Надија Смаилбеговић (Вашаш), Софија Олић (Пролетер Зрењанин), Николина Деурић (Црвена звезда), Александра Мужевић (Стара Пазова), Марта Вуловић (Радивоје Кораћ), Тина Селаковић (Радивоје Кораћ), Катарина Јаковљевић (ЧА Баскет), Лена Радуловић (ЖКА Нови Сад), Јелена Митровић (ЖКА Нови Сад), Ана Перић (ЖКА Нови Сад).

У стручном штабу селектора Богдана Буља, налазе се још помоћни тренери Владимир Влашковић и Биљана Станковић, физиотерапеут Благоје Николић и тим менаџер Јелена Поповић.