Женска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, почела је данас у Новом Бечеју припреме за Европско првенство које ће се од 6. до 14. августа одржати у Удинама. Српске кадеткиње играће у групи „Ц“ са селекцијама Чешке, Летоније и Белорусије. На списку селектора Милана Дабовића налази се 16 кандидаткиња које ће се у наредних шест недеља борити за место у тиму који ће наступити на шампионату у Италији.

 

Имали смо увид у квалитете и тренутне могућности више од 30 девојчица од којих је њих 16 позвано на припреме. На њима је да се радом и залагањем изборе за место у најбољем тиму. Стручни штаб је веома оптмистичан и пун позитивне енергије коју жели да пренесе на ове девојчице. Све оне су веома талентоване, али готово без икаквог искуства. Зато нас чека много посла и рада у предстојећем периоду – истиче селектор Дабовић.

 

Српске кадеткиње имаће шест контролних провера у току припрема за Европско првенство. Најпре их чека двомеч са Мађарском у Шехесехефару (8.-9. јул), док ће у Бања Ковиљачи по два пута одмерити снаге са селекцијама Француске (23-24. јул) и Словачке (29.-30. јул).

 

– Биће то прилика да се што боље уиграмо, али и да се упознамо са квалитетом ривала који нас чекају на шампионату. Имаћемо у просеку сигурно највшу екипу на Европском првенству, јер у тиму имамо два бисера, два велика талента на центарским позицијама Јелену Митровић и Марту Вуловић које су будућност српске кошарке. Рано је још за било какве прогнозе, али оно што у име свих могу да обећам је да ћемо дати све за репрезенативни дрес и представљати Србију на најбољи могући начин – закључио је Милан Дабовић.

 

На списку селектора Дабовића налази се следећих 16 кошаркашица: Јелена Митровић (Новосадска ЖКА), Марта Вуловић (Радивој Кораћ), Марија Ристић (Дуга Шабац), Ана Перић (Новосадска ЖКА), Невена Росић (Војводина), Анђела Ђорђевић (Партизан), Јелена Радоњић (Војводина), Ивана Цураковић (Србобран), Јелена Цураковић (Србобран), Маша Јанковић (Врбас), Сара Вучићевић (Лозница), Надежда Недељков (Тител), Надиа Смаилбеговић (Нови Пазар), Теодора Поповић (Челарево), Анастасија Опачић (Војводина), Александра Мужевић (Стара Пазова).

 

У Стручном штабу поред селектора Милана Дабовића, налазе се његови асистенти Недељко Лазић и Јовица Ратковић, кондициони тренер Раденко Пантовић и физиотерапеут Александар Караћ.