Женска кадетска репрезентација Србије, играчице рођене 2001. године и млађе, почела је припрема за Европско првенство које се од 4. до 12. августа одржава у Буржу (Француска). Изабранице селектора Зоран Тира налазе се у групи „Ц“ са селекцијама Италије, Мађарске и Румуније. На припреме је позвано 17 младих кошаркашица које ће у наредном периоду покушати да се изборе за место у најбољем тиму који ће наступити на шампионату Европе.

 

– Припреме ћемо обавити у Новом Бечеју и Бањи Ковиљачи. Одиграћемо девет контролних утакмица што ће нам помоћи да се што боље уиграмо и спремимо за шамионат. Жеља нам је да после дужег времена остваримо добар резултат у овој конкуренцији чиме се у последње време нисмо могли похвалити. Рецимо да би то био пласман у четвртфинале, после чега је све могуће. Позвали смо тренутно најталентованије девојчице међу којима на жалост, због повреда, нема Јелене Митровић и Анђеле Ђорђевић – истакао је селектор Зоран Тир.

 

На списку кандидаткиња селектора Тира налазе се: Вишња Стефановић (Краљево), Марија Ристић (Црвена звезда), Нађа Смаилбеговић (Нови Пазар), Николина Деурић (Црвена звезда), Тамара Ивков (Србобран), Александра Мужевић (Радивој Кораћ), Дуља Милосављевић (Раднички 2016- Крагујевац), Нађа Недељков (Радивој Кораћ), Катарина Дешић (Црвена звезда), Теодора Поповић (Челарево), Тамара Чорто (Тител), Марта Митровић (Црвена звезда), Јелена Радојковић (Параћин), Милица Војиновић (Академија Ратгебер, Мађарска), Мона Зарић (Керавнос, Кипар), Марта Јовановић (Партизан), Тамара Веселиновић (Црвена звезда).

 

У Стручном штабу селектора Зорана Тира налазе се његови помоћници Слободан Субић и Биљана Станковић, кондициони тренер Борис Ристановић, физиотерапеут Лука Јојић, као и тренер на едукацији Димитрије Стојиљковић.