Тачно у подне у дворани хотела „Президент“ у Ковилову почеле су припреме женске сениорске репрезентације Србије за квалификационе мечеве за Европско првенство 2013. године у Француској. Селекторки Марини Маљковић, на првој прозивци јавило се 15 кошаркашица:

Тијана Ајдуковић, Саша Чађо, Милица Дабовић, Наташа Ђорђевић, Милица Ивановић, Невена Јовановић, Јефимија Каракашевић, Милица Мићовић, Дуња Прчић, Тамара Радочај, Ива Роглић, Невена Шапоњић, Маја Шкорић, Наташа Крњетин и Биљана Стјепановић.

Од 6. маја припремама ће се прикључити Кристина Балтић, Дијана Бутулија, Ана Дабовић, Сара Крњић, Јелена Максимовић, Марина Мандић, Иванка Матић и Јелена Миловановић.

– На првој прозивци појавило се према ранијем договору 15 играчица коју се спремне и орне за напоран рад који нам предстоји. До 6. маја кад ћемо бити комплетни имаћемо свакодневно по два тренинга. Једно преподне предвиђено је за медицинска тестирања. Играчице које су биле у децембру на припремама радиће индивидулано, док ће млађе снаге имати прилику да се на сваком тренингу докажу и покушају да се изборе за место у тиму. За 4. и 5. мај заказане се утакмице са мушком кадетском репрезентацијиом која се такође налази на припремама у Ковилову – изнела је план рада у наредних седам дана Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.