Женска сениорска репрезентација Србије окупила се данас у Београду, а затим отпутовала на Златибор где ће обавити први део прирпема за Европско првенство које се од 11. до 28. јуна одржава у Румунији и Мађарској. Предстојећи континентални шампионат биће уједно и квалификациони за Олимписке игре наредне године што је шанса за остварење сна и пре четири године зацртаног циља најбољих српских кошаркашица.

Тај сан смо почели да сањамо пре четири године, председник КСС Драган Ђилас, потпредседница Ана Јоковић и ја као новоизабрани селектор. Тада је почела реконструкција националног тима. Пут до Рија ће бити изузетан тежак. По свим прогнозама ово ће бити најјаче Европско првенство у последњих 10-15 година. Све селекције, укључујући и нас, које нису имале стране играчице сада их имају. Цео план припрема од стране Кошаркашког савеза је одрађен на врхунски начин, чак пуно боље од неких селекција које су испред нас. Ми зато морамо да искористимо сваки дан у предстојећем периоду на најбољи начин, да вредно радимо, како би 9. јуна кад кренемо на првенство били максимално спремни – истакла је Марина Маљковић селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Припреме је започело 14 играчица: Тамара Радочај, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Невена Јовановић, Сања Мандић, Данијел Пејџ, Јефимија Каракашевић, Саша Чађо, Александра Станаћев, Милица Дабовић, Дајана Бутулија, Ана Дабовић, Биљана Стјепановић и Јована Вукоје, док ће се касније прикључити Сара Крњић, Тијана Ајдуковић, Јелена Миловановић и Јелена Максимовић.

Репрезентативке Србије ће на Златибору одиграти и две контролне утакмице против селекције Црне Горе које су заказане за 6. и 8. мај.