Женска репрезентација Србије до 20 година окупила се данас у београдском хотелу „Србија“ где ће почети са припремама за Европско првенство које се одржава од 16. до 26. августа у Дебрецину (Мађарска). Први тренер Раденко Варагић, позвао је 16 младих кошаркашица које ће су следећих 45 дана борити да изборе место у најбољем тиму и наступ на шампионату Европе.

– Све девојке су се појавиле на првој прозивци, спремне су и орне за рад што је за почетак најважније. Трудићемо се да пружимо максимум на сваком тренингу, на свакој утакмици. Ова генерација није имала успеха у прошлости, у кадетској конкуренцији била је 14, а у јуниорској девета у Европи. Учинићемо све да овога пута будемо успешнији. Нико нам није поставио императив врхунског резултата, већ ћемо без притиска покушати да догурамо што даље – јасан је Раденко Варагић, први тренер женске У20 селекције Србије.

Репрезентативке ће до 11. јула тренирати у Београду, када се селе у Бања Ковиљачу.

– Пре одласка у Бања Ковиљачу одиграћемо тренинг утакмицу са нашом јунироском селекцијом. Поред тог дуела у плану је још осам контролних сусрета. Одмерићемо три пута снаге са вршњакињама из Турске, очекује нас турнир у Француској, а као последња провера биће двомеч са селекцијом „триколора“ 11. и 12. августа у Новом Бечеју – закљућио је Варагић.

Списак кандидаткиња за састав У20 женске репрезентације Србије: Каја Станковић (Радивој Кораћ), Зорана Маринковић (Вождовац), Тамара Мишковић (Врбас) Снежана Чолић (Радивој Кораћ), Тијана Дијан (Црвена звезда), Тамара Рајић (Врбас), Јована Јакшић (Хемофарм), Милица Тошковић (САД), Јелена Станковић (Вождовац), Вања Грбић (Челарево), Јована Ђорђевић (Радивој Кораћ), Јована Каракашевић (Црвена звезда), Ивана Брајковић (Радивој Кораћ), Оливера Гапић (Црвена звезда), Тијана Ђукић (Војводина), Емеше Вида (Спартак).

У Стручном штабу женске У20 селекције Србије, поред првог тренера Раденка Варагића, налазе се помоћни тренери Марјан Стојанац и Владимир Стојиљковић, физиотерапеут Игор Ковачић, доктор Мома Јаковљевић и тим менаџер Јелена Поповић.

Млада репрезентација Србије на Европском првенству у Дебрецину играће у групи „Д“ са селекцијама Велике Британије, Словачке и Русије.