Женска кадетска репрезентација Србије, играчице рођене 2002. године и млађе, почела је данас прирпеме за Европско првенство које ће се од 17. до 25. августа одржати у Каунасу (Литванија). Српске кадеткиње играће у групи „Б“ са селекцијама Шпаније, Холандије и Летоније. Селектор Ненад Марковић окупио је 16 играчица које ће се у наредних 45 дана припремати у Бања Ковиљачи, Бечеју и Београду, одиграти шест контролних мечева против селекција Белгије, Словеније и Мађарске.

– Имали смо већ три репрезентативна окупљања и тако дошли до 16 играчица које ће почети припреме за Европско првенство. Циљ кроз та окупљања је био да девојке схвате шта се од њих тражи и шта се очекује на завршним припремама. Оне су што се тиче овог узраста тренутно најбоље што Србија има – јасан је Марковић.

Селектор наших кадеткиња обећава велики рад за који верује да мора дати резултате:

– Циљеви су увек највећи, неко сам ко тражи најбољи резултат. Извућићемо максимум, то је сигруно, а докле ћемо да стигнемо то ћемо видети. Веома је важно да играчице себи створе слику у глави, да увек теже ка великим остварењима, да имају снове о најсјајнијем одличју. Ова генерација има сјајну радну етику, жељна је успеха, а то је предуслов за све остало. Имамо добар план и програм припрема, довољан број контролних утакмица, кроз које ћемо расти и напредовати и надам се спрени дочекати Европско првенство. Верујем у ову генерацију и убеђен сам да ће на најбољи начин репрезентовати Србију у Литванији –  закључио је Ненад Марковић, селектор женске кадетске репререзентације Србије.

На спсику селектора Марковића наалазе се следеће играчице: Марина Давинић (Радивој Кораћ), Мина Ђорђевић (Студент Ниш), Сара Опачић (С. Пазова), Исидора Младеновић (Радивој Кораћ), Ања Буквић (Партизан), Марта Митровић (Црвена звезда), Марта Јовановић (Партизан), Невена Росић (Радивој Кораћ), Маја Поповић (Партизан), Софија Радојчин (Врбас), Нина Самарџић (Партизан), Јована Боричић (Радивој Кораћ), Мона Зарић (Кипар), Тина Динчић (Радивој Кораћ), Невена Вучковић (Арт Баскет) и Милица Матић.

У Стручном штабу селектора Ненада Марковића, налазе се помоћни тренери Светлана Митровић и Димитрије Стојиљковић, кондициони тренер Ненад Ђуричић, физиотерапеут Анђелка Димитријевић и тим менаџер Јелена Поповић.