Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, почела је данас припреме за Европско првенство које ће се од 5. до 13. августа одржати у Шопрону (Мађарска). Наш млади тим игаће у групи „А“ са селекцијама Шведске, Хрватске и Шпаније. На списку селектора Милоша Павловића налазаи се 17 кошаркашице које ће су у наредних пет недеља припремати у Бањи Ковиљачи, Новом Бечеју и Београду.

– У првом делу припрема у Бања Ковиљачи акценат ће бити на физичкој спреми. У Новом Бечеју ћемо увлеико радити на тактици и уигравању, одиграти контролне утакмице са селекцијама Словеније и Босне и Херцеговине. Финални део приопрема обавићемо у Београду, а генерална проба пред одлазака на шампионат биће мечеви са репрезентацијом Грчке. Поред позваних играчица рачунамо и на Мину Ђорђевић која је тренутно на припремама са младом репрезентацијом – истакао је селектор јуниорске репрезентације Србије, Милош Павловић.

На списку селектора Павловића налазе се следеће кошаркашице: Маријана Зукановић (Црвена звезда), Ивана Катанић (Црвена звезда), Невена Наумчев (Црвена звезда), Драгана Јокић (Шабац), Теодора Турудић (Радивој Кораћ), Тијана Јелић (Радивој Кораћ), Марта Вуловић (Радивој Кораћ), Јелена Новковић (Радивој Кораћ),  Невена Димитријевић (Centebury Academy, Шпанија), Ивана Цурковић (Академија Ратгебер), Лена Радуловић (Нжка), Ана Перић (Нжка), Катарина Јаковљевић (Ча Баскет), Марија Цвијовић (Раднички 2016), Софија Олић (Пролетер Зрењанин), Ивана Раца ( Wake Forest Univ.), Вишња Стефановић (Краљево)

У Стручном штабу јуниорске репрезентације Србије поред селектора Милоша Павловића налазе се помоћни тренери Весна Деспотовић и Ненад Марковић, кондициони тренер Ненад Ђуричић и физиотерапеут Оливера Гапић.