У понедељак 28. маја 2018. године почеле су завршне припреме У17 репрезентације Србије за Светско првенство, које се од 30. јуна до 8. јула 2018. године одржава у Аргентини.

Селектор Слободан Клипа окупио је 18 играча који су смештени у београдском хотелу „Трим“, а тренинзи се два пута дневно одржавају у сали Републичког завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку.

– Задовољан сам како момци раде, јесте да смо на почетку али су мотивација и ангажовање на високом нивоу. Тренутно нам је акценат на побољшању физичких и моторичких способности и постављању дефанзивних и офанзивних принципа игре – објашњава селектор Слободан Клипа. – У Београду ћемо тренирати до 5. јуна, а 6. јуна путујемо за Крагујевац, где ћемо боравити до 14. јуна и одиграти две пријатељске утакмице са Турском, која је такође учесник Светског првенства.

После Крагујевца, наша У17 репрезентација припреме за СП наставља у Вршцу од 15. до 23. јуна, где ће одиграти још две пријатељске утакмице и то са Црном Гором, такође учесником СП.

Наши млади играчи на челу са селектором Клипом 23. јуна крећу пут Аргентине, где ће 26. и 27. јуна учествовати на турниру са САД, Аргентином и Француском.

На припремама У17 репрезентације Србије су:

Алекса Марковић (Земун Фитофармација)

Алекса Шушић (Борац Чачак)

Стеван Карапанџић (Партизан НИС)

Ђорђе Пажин (Партизан НИС)

Марко Брекић (Партизан НИС)

Душан Танасковић (Партизан НИС)

Владан Мусић (Мега Бемакс)

Александар Ланговић (Мега Бемакс)

Новак Мишковић (Мега Бемакс)

Лазар Васић (Црвена звезда мтс)

Немања Живановић (Црвена звезда мтс)

Немања Поповић (Црвена звезда мтс)

Марко Павићевић (Црвена звезда мтс)

Вук Радојичић (Јена, Немачка)

Лазар Шћекић (Улм, Немачка)

Давид Петрушев (САД)

Богдан Тејић (Динамик)

Јован Којић (ОКК Спартак Суботица)