Након нешто дуже паузе, коначно је одигран први турнир у оквиру РОДА 3×3 првенства Србије, а на првој станици, у Kрагујевцу, славили су баскеташи Kрупња.

Екипа која је много приказала прошле сезоне, сада се појавила у новом саставу и у Великом парку, у  Kрагујевцу, стигла до титуле у конкуренцији 32 тима.

Велико интересовање владало је за овај турнир, очекивано. Ужелели су се играчи доброг баскета, а у тој еуфорији, најбоље су се снашли Милан Милошевић, Филип Пејовић, Душан Поповић и Никола Ташић.

Kрупањ је био сигуран у групи и са два тријумфа отишао у осмину финала и тамо уписао убедљиву победу. Уследила су још два лака тријумфа до финала, а у мечу за титулу били су бољи од екипе Хангзоу са 21:19. Тако су стигли до чека од 100.000 динара, али и одмах на првом турниру обезбедили учешће у велико финале. Друго место је припало пораженом финалисти, као и чек на 30.000 динара, док су се на трећем нашли репрезентативци Србије до 23 године, који су инкасирали 20.000 динара. У сениорској конкуренцији, већ на првом турниру виђена је никад јача конкуренција и 32 тима.

У Kрагујевцу су играле и млађе категорије, а домаћи састав, екипа Kрагујевац је са стопостотним учинком од три победе, освојила прво место и чек на 10.000 динара. Друго је припало екипи Слодекс, а трећепласирани су баскеташи тима Света.