Женска кошаркашка репрезентација Србије овог лета такмичиће се на Европском првенству (27. јун – 7. јул) као домаћин. Припреме наших репрезентативки почињу 15. маја на Златибору, а од јуче је у београдској дворани Визура почело окупљање и постепени улазак у радни ритам.

Кандидаткиње за дрес Србије долазиће у Београд, како им се буду завршавале клупске обавезе. У том периоду имаће лекарске прегледе, пролазити кроз тестове и тренинге и имати разговоре са селекторком Марином Маљковић.

Репрезентација Србије на Европском првенству такмичиће се у групи Д у Зрењанину, где ће у „Кристалној дворани“ за противнике имати селекције Белорусије, Русије и Белгије. Првопласирани тим из групе обезбедиће директан пласман у четвртфинале у „Штарк Арени“ у Београду, док ће другопласирана и трећепласирана екипа разигравати за пролазак међу осам најбољих са другом и трећом екипом из групе Ц у којој су тимови Турске, Словеније, Италије и Мађарске.

Преостале две групе Европског шампионата играју се у Летонији. У А групи налазе се Летонија, Шпанија, Украјина и Велика Британија, док су у групи Б Француска, Чешка, Црна Гора и Шведска.

Титулу ће бранити репрезентација Шпаније, а шест првопласираних тимова са Европског шампионата обезбедиће пласман на квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Токију.