Првом седмодневном сменом у којој учествују 72 талентоване девојчиве рођене између 1998. и 2000. године, у Крагујевцу је почео са радом Развојно тренажни центар (РТЦ) Кошаркашког савеза Србије за 2012. годину. После шест регионалних, три савезна тренинга и финалних турнира региона, извршена је селекција младих кошаркашица. Најбоље и најперспективније позване су у Развојно тренежани центар КСС који се од ове године одржава у Крагујевцу.

На кампу је позвано 18 играчица рођених 1998.године, са којима раде тренери Милкан Мрђа, Марјан Стојанац и Петар Арсеновић, 30 играчица 1999. годишта са којима раде тренери Слободан Субић, Иван Марковић, Весна Деспотовић, Зоран Констадиновић, Аријана Дестановић и Бранка Станковић, као и 24 играчице рођене 2000. године са којима раде Стеван Петровић, Светлана Станић и Ненад Миловановић. Координатор кампа је Зоран Тир, а оперативни координатор Снежана Попов Јовановић.

Младе играчице тренирају подељене у четири групе два пута дневно у дворани хотела „Шумарице“ и на два оближња терена, који имају рефлекторе, тартан подлогу и професионалне конструкције, У вечерњим сатима одржавају се такмичења у игри „један на један“ и „пет на пет“. Победници добијају адекватне награде као и најперспективније играчице у сваком годишту.

У склопу прогрма кампа предвиђена је посета квалификационој утакмици сениорске репрезентације Србије против селекције Естоније у којој ће наше младе наде покушати да својим громогласним навијањем допринису победи изабраница селекторке Марине Маљковић.