Генерације дечака рођених 2000. и 2001. године први су отворили радионицу талената у Крагујевцу. Развојно тренажни центар Кошаркашког
савеза Србије почео је са радом за ову сезону. Нове наде српске кошарке имаће прилику да још више усаврше своје вештине, науче још
више о тајнама магичне игре и сазнају шта их очекује кад за коју годину закуцају на врата репрезентативних селекција.

– Радимо пуном паром као и претходних година. Тренинзи су два пута дневно, уз бројна тестирања и такмичења. У првом плану је да свако од ових дечака унапреди индивидуалну технику и тактику. Такође доста разговарамо о понашању спортисте, здравом животу и правилној исхрани – истиче Гордан Тодоровић, стручни сарадник КСС и руководилац програма за дечаке у РТЦ у Крагујевцу.

У првој смени РТЦ-а која је почела 29. јуна и трајаће до 6. јула налази се 46 дечака рођених 2000. и 2001. године. Са њима ради следећих шест тренера: Вељко Кајгановић, Борис Пете, Бојан Симанић, Никола Јовковић, Бојан Деспотовић и Милан Вељковић, наравно уз будну пажњу Гордана Тодоровића. О здрављу младих кошаркаша и будућих асова брине докторка Сања Мирковић.

У следећој смени која је на програму 10. до 17. јула у Развојно тренажном центру КСС у Крагујевцу биће дечаци рођени 1999. године.