Најбоље кошаркашице Србије окупиће се у недељу 28. априла у 09:00 часова исред Хале Спортова на Новом Београду, одакле ће одмах отпутовати на Златибор где ће боравити до 4. маја. Селекторка Марина Маљковић у првој недељи припрема, за Европско првенство у Француској, рачуна на 14 младих кошаркашица, углавном из домаћих клубова, док ће се играчице из иностранства придружити селекцији 6. и 11. маја. Наше репрезентативке биће смештене у хотелу „Олимп“, а поред уводних тренинга одиграће и две контролне утакмице 1. и 2. маја у дворани „Wаи Таи“ против мушке У16 селекције Србије.

– Боравак на Златибору замишљен је као прелиминарни камп. Идеја је да видимо чиме располажемо кад су наше млађе играчице у питању, колико оне могу у овом тренутку, а затим да се старије играчице из иностранства које до сада нису сарађивале самном, упознају са системом рада у репрезентацији. Такође, обавићемо рехабилитацију по посебном програму за све играчице иза којих је у сваком случају тешка и напорна сезоне. Имаћемо одличне услове за рад, предвиђено је више од десет тренинга, као и две утакмице против мушке кадетске селекције – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

На Златибору ће од 30. априла до 4. маја бити и шест младих тренера: Јован Горец, Милош Павловић, Дејан Мудреша, Сандра Радуловић, Милош Пађен и Богдан Буљ, који ће пратећи тренинге селекторке Марине Маљковић и рад наших најбољих кошаркашица имати прилику за едукацију и усавршавање.

– То је веома важан део ове акције на Златибору. Сви позвани тренери су својим радом у клубовима ове сезоне заслужили позив да присуствују припремама репрезентације. Биће доста приче о кошарци, анализа, а надам се и правих савета. Неки од њих ће повремено бити укључени у тренажни процес са нашом најбољом селекцијом током рада на Златибору – најавила је Марина Маљковић.

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ ГРАД ДРЖАВА
1
Снежана Чолић Радивој Кораћ Београд Србија
2
Јована Поповић Војводина Нови Сад Србија
3
Јована Јакшић Вршац Вршац Србија
4
Саша Чађо Партизан Београд Србија
5
Невена Јовановић Партизан Београд Србија
6
Адријана Кнежевић Тоулоусе Тоулоусе Француска
7
Наташа Бучевац Војводина Нови Сад Србија
8
Јелена Јовановић Радивој Кораћ Београд Србија
9
Александра Црвендакић Црвена Звезда Београд Србија
10
Кристина Балтић Партизан Београд Србија
11
Драгана Станковић Слобода Нови Град БИХ
12
Бојана Вулић Цаник Блд Самсун Турска
13
Милена Марјановић Вршац Вршац Србија
14
Катарина Вучковић Црвена Звезда Београд Србија

У Стручном штабу женске сениорске репрезентације Србије, поред селекторке Марине Маљковић, налазе се још помоћни тренер Игор Поленек, физиотерапеут Маја Петровић, тим менаџер Јадранка Тркуља, као и члан комисије за женску кошарку КСС, Драган Ратковић.