У дворани “Шумице” у суботу и недељу одржаће се 11. тренерски семинар “Кошаркашка клиника Београд 2012”. Удружење кошаркашких тренера Србије (УКТС) и овога пута обезебедило је еминентне предаваче из земље и иностранства. Семинар ће отворити амерички тренер Тим Флојд, стратег универзитета Тексас ЕЛ Пасо који је својевремено предводио и НБА тимове Чикаго и Шалот. Остали предавачи на јединстваној тренерско-кошаркашкој клиници биће: Октај Махмути, Владимир Станковић, Ацо Петровић, Франческо Куцолини и Емилио Ковачић.

Иван Јеремић, директор “ Кошаркашке клинике Београд 2012“ уверен је да ће и овогодишњи тренерски семинар бити на врхунском нивоу:

– Београдска клиника традиционално окупља најбоље светске и наше тренере. Ове године довели смо Тима Флојда са Универзитета Тексас Ел Паса, стручњака који има огромно искуство у НЦЦА кошарци, а такође је радио и у НБА клубовима. Свих ових годинама прдржавали смо се праксе да међу предавачима, осим наших тренера, буде гост из Америке и један страни тренер који ради у Европи. Зато смо се одлучили да позовемо колегу Октаја Махмутија који је ове сезоне тренирао Галатасарај, а од следеће ће бити на клупи Ефес Пилсена.

Осим предавања познатих стручњака у току „Кошаркашке клиника Београд 2012“ биће додељене награде свим нашим тренерима коју су ову сезону крунисали титулама:

– Желимо да наградимо све наше стручњаке који су ове сезоне имали успеха и били заслужни за титуле које су освојили. Почевши од Душана Ивковића који са Олимпијакосом првак Европе до тренера који су шампиони у пионирској конкуренцији – закључио је Иван Јеремић, директор “ Кошаркашке клинике Београд 2012“

Учешће на семинару обавезно је за све тренере у Србији, укључујући и тренере сениорских екипа и млађих категорија и представљаће услов за оверавање лиценце за предстојећу сезону 2012/2013. Током два дана одржаће се осам предавања, шест кошаркашких, једно на тему физичке припреме, једно опште предавање и специјално предавање намењено примени скаутинг технологије.

ПРОГРАМ СЕМИНАРА “ КОШАРКАШКА КЛИНИКА БЕОГРАД 2012“

СУБОТА, 30. ЈУН (Центар за спорт и културу “Шумице”, Београд)

од 09.00х Пријављивање и регистрација учесника (хол спортског центра ”Шумице”)
11.00х Отварање семинара
11.10х Тим Флоyд, “Континуирани напада и брза решења”
12.30х Октаy Махмути, “Одбрана човек на човека као основна одбрана”
14.00х Владимир Станковић, “Функционисање ПР службе у великим организацијама-клубовима”
15.30х Ацо Петровић, “Матцх уп одбрана као вид алтернативне одбране”

НЕДЕЉА, 1. ЈУЛ (Центар за спорт и културу “Шумице”, Београд)

11.00х Францесцо Цуззолин, “Брзина у кошарци: важност става”
12.30х Октаy Махмути, “Напад Галатасараја у сезони 2011/2012”
14.00х Емилио Ковачић, “Сyнергy”
15.30х Тим Флоyд, “Транзиција у одбрану”