Овог викенда почиње АБС Електро јединствена кадетска лига Србије за сезону 2012/13. Поново ће се такмичити 12 клубова који ће се после лигашког дела такмичења, на финалном турниру борити за шампионску титулу. У просторијама Кошаркашког савеза Србије одржано је извлачење такмичарских бројева и обављен жреб за предстојећу сезону. Жребом је руководио комесар такмичења Александар Рашинац, а помогали су му млади репрезентативци Михајло Андрић, Лука Анђушић, Милош Јанковић и Раде Загорац који су недавно тријумфовали у Мадриду на Светском јуниорском првенству у баксету „3 на 3“.

Хвала компанији АБС, као и Хеби, који су нам помогли да једини имамо две јединствене лиге млађих категорија. Кошаркашки савез Србије ће тако ђе учинити све да клубовима олакша такмичење, сносићемо трошкове судија и делегата, а поново смо уз помоћ „Ласте“ омогућили бесплатан превоз свим екипама – истакао је Дејан Томашевић , потпредседник КСС, задужен за такмичења.

АБС Електро јединствена кадетска лига Србије за сезону 2012/13 почиње у суботу 20. октобра, а у првом колу састају се:
Актавис Академија Лесковац – Замун, Младост Зајечар – Црвена звезда Београд Дива, Младост Чачак – Шумадија 1991 Крагујевац, Борац Чачак – Слога Краљево, Војводина Србијагас – Фласх Београд, Вршац – Мега Визура.