После промоције Хеба јуниорске лиге, у просторијама Кошаркашког савеза, најављен је и старт кадетске лиге Србије. За разлику од јуниорске, јединствена кадетска лига Србије играће се први пут, а генерални спонзор шампионата биће позната компанија АБС Електро.

Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичење, био је један од главних иницијатора организовања јединствене кадетске лиге Србије:

– Све је почело од предлога тренера на прошлосезонском финалном турниру јуниора у Вршцу. Готово сви су указали на неопходност јединствене кадетске лиге, која ће, сигурни смо помоћи у [то бољем развоју младих играча. Захвалан сам компанији АБЦ Електро, председнику КСС, потпредседницима и генералном секретару, коју су подржали и помогли да веома брзо реализујемо овај пројекат. Верујем да ће се играти добра кошарка, а да ће организације лиге бити на високом нивоу – најавио је Дејан Томашевић.

У јединственој АБС Електро кадетској лиги Србије играће 12 екипа које ће се по двоструком бод систему борити за пласман међу осам најбољих, који гарантује одлазак на финални турнир и надметање за шампионску титулу. Учесници прве АБЦ Електро кадетске лиге Србије су: КК Фласх (Београд),
КК Земун, КК Младост (Чачак), КК Партизан (Београд), КК Прокупље,
КК Слога (Краљево), КК Стар (Нови Лединци), КК Хемофарм Штада (Вршац), КК Црвена звезда (Београд), КК Шабац, КК Шумадија 1991 (Крагујевац) и ОКК Нибак (Ниш).

АБЦ Електро кадетска лига Србије почиње у суботу 22. октобра утакмицама 1. кола у којем се састају:

ОКК НИБАК – ПАРТИЗАН
ХЕМОФАРМ ШТАДА – ПРОКУПЉЕ
ШАБАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
СТАР – ЗЕМУН
СЛОГА – ШУМАДИЈА 1991
ФЛЕШ – МЛАДОСТ