У четвртак 11. априла у 19.30 часова, у дворани ФМП Арена у Железнику, почиње финална серија плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије, у којој ће се за наслов шампиона борити Црвена звезда Комбанк и новосадски 021.

Црвено-беле имају предност домаћег терена због бољег пласмана на крају лигашког дела такмичења, а тренер Црвене звезде Комбанк Драган Вуковић изузетно цени ривала у финалу.

– Екипа 021 је показала квалитет још на завршном турнира Купа „Милан Цига Васојевић“, у полуфиналу против Кораћа одиграла јако добро и најавила да може да уђе у финале плеј-офа, што за мене уопште није изненађење. Сигурно је да су Новосађанке сасвим заслужено у финалу… Наш примарни циљ је да зауставимо Јовану Адамовић, која је далеко најбољи играч лиге. Поред ње, има још пар добрих играчица на које морамо посебно да обратимо пажњу. Прва утакмица је свакако најважнија, имамо предност домаћег терена, уздамо се у нашу уиграност и нешто дужу клупу… – каже Вуковић.

Шеф стручног штаба новосадског клуба 021 Александар Јовановић изнео је очекивања пред старт финалне серије.

– Пласманом у финале смо направили изненађење за ширу кошаркашку јавност, али смо ми у екипи, тренери и играчице, то негде потајно прижељкивали у надали се и, ето, сада смо ту… Сигурно не можемо да претимо Црвеној звезди која је апсолутни фаворит, али смо мотивисани да дамо све од себе и да се ширем аудиторијуму представимо у правом светлу. Желимо да свима који ће пратити финалну серију покажемо да нисмо незаслужено или случајно ту… Очекујем од мојих играчица да мирне главе, а врелог срца уђу у сваку утакмицу финалне серије плеј-офа…

Финална серија игра се до три победе.

Tермини одигравања утакмица

1. утакмица – Четвртак 11. април 2019: Црвена звезда Комбанк – 021 у 19.30. (ФМП Арена, Железник).

2. утакмица – Недеља 14. април 2019: 021 – Црвена звезда Комбанк у 18.00. (Дворана „Петроварадин“, Нови Сад).

3. утакмица – 17/18. април 2019: Црвена звезда Комбанк – 021. (ФМП Арена, Железник).

4. утакмица – термин ће бити накнадно утврђен уколико буде било потребе.

5. утакмица – термин ће бити накнадно утврђен уколико буде било потребе.