У суботу, 1. априла 2017, почиње финална серија плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије, у којој ће се за титулу борити кошаркашице Радивоја Кораћа и Црвене звезде.

Први меч на програму је 1. априла од 18.00 часова у дворани „Шумице“, а домаћин је екипа Радивоја Кораћа.

– Финале је, само по себи, посебан мотив… – констатује тренер Кораћа Милош Павловић. – Имамо шансу да четврти пут заредом освојимо титулу. Мислим да ће бити најтеже до сада… Екипа Црвене звезде је дуго на окупу, заједно са тренером, уз појачања која су довели на позицијама које су им биле слабије, ривал су за сваки респект и мислим да је улога фаворита на њиховој страни. Даћемо све од себе да пред нашом публиком у суботу отворимо финалну серију победом… – поручује Павловић.

И шеф стручног штаба Црвене звезде Драган Вуковић сматра да ће финална серија бити квалитетна и неизвесна.

– Очекује нас тешка серија са екипом која је кроз сезону показала највише и завршила на првом месту. Ми смо завршили лигу као другопласирани тим и мислим да је пред нама право финале. Обе екипе су младе, пуне енергије и жељне да покажу колико вреде, са доста репрезентативки у млађим категоријама које су будућност наше женске кошарке. Добра игра у финалу Купа ништа нам не значи јер је ово нова прича, мада нам даје додатни мотив да направимо добар резултат… – каже Вуковић.

Финале плеј-офа се игра на три добијене утакмице. Други меч у коме је домаћин Црвене звезда на програму је у среду 5. априла 2017. у дворани „Баскет сити“ од 19.00. Трећа утакмица је 8. или 9. априла, поново у „Шумицама“, евентуална четврта 12. априла и пета 19. априла 2017.

Од ове сезоне, признање за МВП кошаркашицу првенства носиће име „Гордана Гоца Богојевић“.