Овог викенда у Зрењанину одржаче се међународни кадетски турнир на коме поред наше У16 репрезентације, учествују селекције Русије, Грчке и Украјине. Биће то још једна одлична провера за изабранике селектора Марка Ичелића коју су пре само пет дана на импресиван начин тријумфовали на труниру у италијснком Беневенту.

– Остале су још само две недеље до почетка Европског првенства и свака квалитетна провера је добро дошла. Поново ћемо одиграти три утакмице у низу, баш као што ће бити на шампионату у Литванији и Летонији. Ривали са којима ћемо у Зрењанину одмерити снаге су одлични. Биће знаимљиво видети како ћемо одиграти против селекције Грчке која нас је у априлу на турниру у Француској победили 18 поена разлике. Верујем да смо у међувремену напредовали и исправили грешке. Важни су нам и дуели са Русијом и Украјином потенцијалним ривалима у другој фази шампионата Европе – истакао је Марко Ичелић, селектор У16 репрезентације Србије.

Селектор Ичелић пред одлазак на турнир У Зрењанин захвалио се Бојану Нешићу и Јовану Грујићу тако да је тренутно на списку кандидата за наступ на Европском првенству у Литванији и Летонији 16 играча: Никола Павловић, Душан Ковачевић, Василије Вучетић, Марко Радовановић, Иван Даскаловић, Стефан Лазаревић, Илија Ђоковић, Јован Старинчевић, Војислав Стојановић, Вукан Стојановић, Слободан Јовановић, Стефан Пено, Вук Караџић, Јован Анђелковић, Милош Глишић и Лука Радовић.

МЕЂУНАРОДНИ КАДЕТСКИ ТУРНИР У ЗРЕЊАНИНУ

Петак 06. јул 2012.

Русија – Грчка (18:00)
Србија – Украјина (20:30)

Субота 07. јул 2012.

Украјина – Русија (18:00)
Србија – Грчка (20:30)

Недеља 08. јул 2012.

Грчка – Украјина (18:00)
Србија – Русија (20:30)