Данас је у „Кући кошарке“ одржана конференција за медије поводoм почетка продаје улазница за Олимпијски квалификациони турнир који је на програму од 4. до 9. јула у „Београдској арени“, на којој су говорили председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас, потпредседник на маркетинг и финансије и директор организационог одбора Олимпијског квалификационог турнира Андрија Клеут и репрезентативац Србије Марко Симоновић.

Комплети улазница биће у продаји у суботу 7. и недељу 8. маја 2016. само на билетарници Београдске арене, а од 10. маја моћи ће да се купе путем интернета и на продајним местима Евентима, као и путем интернет странице https://www.eventim.rs . Продаја појединачних улазница почиње 20. маја, такође путем интернета и на продајним местима Евентима.

На ту тему, новинарима се први обратио председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас.

– Желимо да свима који желе да дођу на овај турнир омогућимо да купе карте, које су подељене у низ категорија. Када смо добили организацију Олимпијског квалификационог турнира, идеја нам је била да сваком грађанину Србије омогућимо да за 400 динара гледа нашу репрезентацију. За викенд ће се продавати само комплети карата, а онда у другој половини маја крећу и појединачне карте. Карата од 400 динара има око 5.700, следеће коштају 600 динара, па надаље до најскупљих преко 2000 динара. Мислим да такве цене омогућавају свакоме да дође, без обзира на економску ситуацију наших грађана. Ово је јединствена прилика да људи гледају нашу репрезентацију у Србији. Заиста мислим да ће ово бити највеће такмичење у Србији у последњих десет година – рекао је Ђилас.

Директор организационог одбора квалификационог турнира Андрија Клеут: говорио је о детаљима организације…

– Последња два месеца, од тренутка када је објављено да ћемо бити домаћини турнира, урађено је много ствари у сарадњи са ФИБА. Урадили смо све да поставимо и техничку и спортску организацију, која ће омогућити да се један овакав озбиљан догађај одигра у Београду. Прва фаза је продаја карата, које су свима приступачне, јер комплет за све утакмице кошта 2.000 динара. То је значајно мања цена у односу на турнире у Италији и на Филипинима. Надамо се пуној Београдској арени, као и да ће утакмица са Порториком показати колико наш народ воли кошарку.

Директан „извршилац“ на паркету Марко Симоновић, репрезентативац Србије, позвао је навијаче да подрже национални тим на путу до олимпијске визе.

– У име играча, могу да кажем да влада велика жеља и мотивација код свих нас. Желимо да направимо одличан резултат и квалификаујемо се на Олимпијске игре у Рију. Разлог више је што се турнир игра код нас, у Београду, па се надам подршци навијача у што већем броју. Дођите у Београдску арену и навијајте за Србију! – поручио је Симоновић.