Хотел „Шумарице“ у Крагујевцу и околни терени у следећих месец дана биће база најталентованијих младих кошаркаша и кошаркашица у Србији. У оквиру Развојно тренажног центра (РТЦ) Кошаркашког савеза Србије, више од 200 дечака и девојчица селектираних из свих региона током године имаће прилику да прикажу и усаврше своје вештине, науче још много више и врате се своје клубове као бољи играчи.

– Током године имали смо доста контролних тренига, а финале свега били су регионални турнири. Извршили смо широку селекцију, интезивно пратили више од 500 кошаркаша и кошаркашица, а најбољи и најталентованији имаће прилику да проведу по седам дана у Крагујевцу. Част да отворе рад РТЦ у Крагујевцу имаће девојчице рођене 1998.године и млађе, док ће у следеће три смене гости бити дечаци из генерација 99, 98, и 97 – истиче Гордан Тодоровић, стручни сарадник КСС и руководилац програма за дечаке РТЦ.

У свакој смени са децом ће вежбати најмење по десет тренера што гарантује квалитетан рад и бројне активности:

– Пре свега желим да истакнем да ћемо имати сјајне услове за рад. У склопу хотела „Шумарице“ постоји дворана, а непосредној близини два терена која су осветљена, имају тартан подлогу и професионалне конструкције. Иначе, планирана су два тренинга дневно, а вечерњим часовима предвиђена су разна такмичења. Радићемо на техници и тактици, покушати да побољшамо њихове индивидулане способнсоти. Међутим, желимо и да едукујемо децу, да их научимо спортској култури, понашању, фер-плеју, здравом животу и правилној исхрани. У слободно време биће доста предавња на ове теме које су веома важне у развоју сваког спортисте.

Циј Развојно тренажног центра Кошаркашког савеза Србије остаје годинама непромењен:

– Готово да нема играча у репрезентативним селекцијама који није прошао кроз Развојно тренажни центар КСС. Надамо се да смо и ове године селектирали таленте, да ћемо их обучити и трасирати им пут којим су ишли њихови претходници, да ће неко од њих постати будући ас и репрезентативац Србије – закључио је Гордан Тодоровић, стручни сарадник КСС и руководилац програма за дечаке РТЦ.

РТЦ КРАГУЈЕВАЦ 2012

22. јун – 01. јул: Девојчице (1998, 1999, 2000) – Руководилац програма за девојчице: Зоран Тир
01. јул – 08. јул:
Дечаци (1999) – Руководилац програма за дечаке: Гордан Тодоровић
08. јул – 15. јул: Дечаци (1998) – Руководилац програма за дечаке: Гордан Тодоровић
15. јул – 22. јул: Дечаци (1999) – Руководилац програма за дечаке: Гордан Тодоровић