Женска У20 репрезентација Србије почеће у недељу у Новом Бечеју припреме за Европско првенство које ће се од 2. до 12. јула одржати у Ланзаротеу (Шпанија). Селектор наше младе репрезентације Игор Поленек позвао је на припреме 16 играчица, којима ће се по завршетку обавеза са сениорском селекцијом прикључити и Сања Мандић. Репрезентација Србије на Европском првенству играће у групи „А“ где ће јој ривали бити селекције Пољске, Немачке и Русије.

Имамо пет недења на распологањау да се што боље припремимо за Европско првенство. Надам се да играчице немају проблема са повредама, да су спремне и орне за напоран рад који нас очекује. Одиграћемо седам контролних мечева и покушати да се уиграмо и дођемо до жељеног модела игре. Примарни циљ на шампионату у Шпанији је да најпре проћемо групу. Што се ривала тиче, Немачка је непознаница, јер се тек вратила у елитну дивизију, Пољска има одличан тим, док о снази и квалитету селекције Русије не треба трошити превише речи – закључио је Игор Поленек, селектор женске У20 репрезентације Србије.

Прве две недеље (24. мај – 7. јун) припрема репрезентативке Србије спровешће у Новом Бечеју, док ће од 9. јуна до поласка на шампионат тренирати у Београду. У склопу припрема за Европско првенство у Шпанији, млада репрезентација Србије одиграће седам контролних утакмица, а ривали ће јој бити селекције Мађарске (6. и 7. јун), Русије (11. 12. и 13. јун) и Шведске (28. и 29. јун).

На списку селектора Игора Поленека налази се следећих 17 кошаркашица: Анђела Радовић (Вршац), Ања Спасојевић (Радивој Кораћ), Богдана Родић (Радивој Кораћ), Бранка Луковић (Партизан), Чарна Прокић (Arlington Country Day – САД), Данијела Димитријевић (Партизан), Драгана Николић (Војоводина), Драгана Станковић (Шопрон), Инес Ћорда (Вршац), Јелена Ћирић (Шабац), Јулијана Војиновић (Партизан), Катарина Анђелковић (Србобран), Радимила Малетић (Шабац), Тијана Цукић (Врбас), Бојана Стевановић (Раднички Крагујевац), Александра Тришић (Auburn University at Montgomery – САД), Сања Мандић (Радивој Кораћ).

Поред селектора Игора Поленека, у Стручном штабу женске У20 репрезентације Србије налазе се још помоћни тренери Милкан Мрђа и Љубица Дрљача, кондициони тренер Никола Перишић и физиотерапеут Игор Ковачић.