Женска репрезентација Србије, играчице рођене 1996. године и млађе, почеће у суботу припреме за Европско првенство које се од 9. до 17. јула одржава у Матосињосу (Португалија). Селектор наше младе репрезентације Богдан Буљ имаће на располагању пет недеља да што боље припреми и уигра екипу која ће се такмичити у групи „Б“ са селекцијама Немачке, Италије и Шведске.

На ширем списку има чак девет играчица рођених 1997. године, као и пет кошаркашица које долазе и САД. Све ће се појавити на првој прозивци, тако да од првог дана можемо да кренемо пуном паром. Циљ нам је убрзамо процес преласка ових девојака у сениорску кошарку, како би нека од њих већ у новембру могла да конкурише за нашу најбољу селекцију –  тврди селектор Буљ.

Прве недеље припрема радиће се у Београду, следи одлазак на Златибор где су заказане две провре против наших најбољих кадета. Главна провера биће на јаком у у Чешкој (20. –  25 јуна), а последња провера пред одлазак на шампионат требао би да буде двомеч са вршњакињама из Грчке (1. и 2. јул).

–  Имамо довољно времена да се квалитетно припремимо за сва искушења која нас очекују. Налазимо се у прилично тешкој групи где је Италија сигурно главни фаворит. Са Немачком смо играли прошле године, док је Шведска повратник из „Б“ дивизије. Још је рано за прогнозе, али ћемо прави увид у наше могућности имати после турнира у Чешкој.  У сваком случају урадићемо све што је до нас, ићи на шампионату од утакмице до утакмице, уз максимално ангажовање и приступ на сваком кораку –  закључио је Богдан Буљ, селектор женске У20 селекције Србије.

На списку селектора Богдана Буља налази се следећих 16 кошаркашица: Александра Црвендакић (Шопрон),  Јулијана Војиновић (САД), Ања Спасојевић (Р. Кораћ), Тијана Цукић (Врбас), Данијела Димитријевић (Студент), Чарна Прокић (САД), Бојана Стевановић (Раднички КГ),  Јована Вучетић (САД), Јована Ногић (САД), Јована Јововић (САД), Катарина Зец (Црвена звезда), Снежана Богићевић (Црвена звезда), Александра Катанић (Црвена звезда), Јована Шубашић (Шабац), Кристина Арсенић (Краљево) и Ана Илић (Р. Кораћ).

У Стручном штабу младе репрезентације Србије поред селектора Богдана Буља налазе се још: тренер саветник Драган Ратковић, први помоћни тренер Љубица Дрљача, други помоћни тренер Слободан Субић, доктор Момчило Jаковљевић и физиотерапеут Благоје Николић.