Мушка 3х3 репрезентације Србије није најуспешније почела своје учешће на првом ФИБА 3х3 У23 Светском првенству које се од 3-7. октобра одржава у кинеском Си-Ану. Наиме, у свом првом мечу дана Србија је, иако је важила за изразитог фаворита, успела да изгуби од репрезентације Туркменистана резултатом 21-19. Након изузетног старта меча наше репрезентације и водства од 11-4, ствари за нашу репрезентацију су просто кренуле низбрдо. Противник је успео да се врати у игру невероватним шутевима за два поена за веома кратко време и до самог краја је борба била изједначена. Србија је имала и две шансе за победу, али је прво промашен шут за два поена, да би у следећем поседу уследила изгубљена лопта после које је противник погодио шут за два за своју коначну победу.

У другом мечу који је играла Србија није дозволила да се понови партија као против Туркменистана, те је славила против Филипина резултатом 21-16. Мада, ни ово није био лак меч за нашу репрезентацију. Србија је у овом мечу била изузетно шутерски расположена, те је за кратко време направила велику разлику. У једном тренутку је резултат био 18-10, да би противник почео да се враћа муњевитом брзином у игру (до резултата 19-16). Ипак, репрезентативци Србије нису дозволили још једно непријатно изненађење и славили су резултатом 21-16.

Шансе за пласман у четвртину финала су реалне јер Србију за два дана, у петак 5. октобра, очекују још два меча – против репрезентација Кине (од 12.30 сати по српском времену) и Словеније (од 14.20 по српском времену) где би са обе победе сигурно прошла даље, али и у случају само победе над Словенијом.

Подсећамо да је у данашњем програму наше групе Ц Кина савладала Словенију резултатом 21-17.

Сутра је за наше репрезентативце дан одмора које ће бити искоришћен за анализу одиграних мечева и припрему предстојећих противника.

Све мечеве на шампионату можете пратити током свих пет дана такмичења на стриму који се налази на званичном сајту 2018 ФИБА 3х3 У23 Светског првенства на адреси: http://www.fiba.basketball/3x3u23worldcup/2018, као и на званичном “ју тјуб” каналу: https://www.youtube.com/user/3x3planet.