“Б” репрезентација Србије врло добро је стартована на првом од два турнира у Кини. Изабраници селектора Зорана Тодоровића су после изузетно дугог и напорног пута у првом колу у Нинјангу водили током већег дела меча против селекције Аустралије, али у завршници меча нису имали довољно концентарције па су изгубили – 62:74. У овом дуелу, у којем се наша екипа одлично држала до последње деонице најбољи утисак оставио је Страхиња Мићовић са 19 поена.

У наставку турнира, наша „Б“ репрезентација данас је пружила одличну партију и савладала репрезентацију Камеруна – 80:69. Српски кошаркаши одиграли су јако квалитетно против Камеруна и уписали тријумф. Најрасположенији су били Јован Новак са 22, односно Немања Мишковић са 17 поена. У понедељак се “Б” селекција Србије сатаје са вицешампном Кине екипом Лиаонинг.

Путовали смо до Нинјанга пуних 26 сати, што је оставило трага на играче у дуелу са Аустралијом. Иако смо водили већим делом првог полувремена, попустили смо у завршници што нас је коштало пораза. Било је видљиво да смо неуиграни, јер нисмо одиграли у припремном периоду ниједну контролну утакмицу. Против Камеруна је већ било пуно боље. Афричка селекција је веома квалитетна, јер је била веома близу квалфикационог турнира за Олимпијске игре. Пробаћемо да се добро припремимо и одиграмо још боље против екипе Лиаонинг –  истако је селектор “Б” селекције Србије Зоран Тодоровић.

После сутрашњих утакмица, све четири селекције селе се Шанјанг, где ће од 1. до 3. јула још једном одмерити снаге.