Женска кошаркашка репрезентација Србије отвара нове квалификације за Евробаскет 2025. утакмицом против Украјине у четвртак 9. новембра од 18.00 часова у новобеоградској «Хали спортова Ранко Жеравица» уз бесплатан улаз за све посетиоце. Изабранице Марине Маљковић вредно раде, како би се што боље припремиле за старт првог «прозора», у коме ће се још и у недељу 12. новембра у Скопљу састати са Северном Македонијом.

– Још један квалификациони прозор је пред нама и очекују нас две јаке утакмице. Јуче смо одрадиле први тренинг заједно и званично почеле припреме. Немамо много времена да се уигравамо и зато сваки тренинг треба да одрадимо максимално. Прва утакмица против репрезентације Украјине ће бити веома тешка. Знамо да имају добру екипу и да ће доћи у пуном саставу, тако да ће нам помоћ са трибина много значити. Што се тиче репрезентације Северне Македоније, нисмо се састајале до сада, али то нас не спречава да одиграмо добру утакмицу и остваримо наш циљ – истакла је Драгана Станковић.

Фактор домаћег терена и помоћ публике истиче и Кристина Топузовић, која се нада пуним трибинама.

– Очекивања су увек иста. На нама је да искористимо ових пар дана да се што боље припремимо и да радимо на нашој игри. Екипа смо која се добро познаје. Одиграле смо два првенства заједно и имамо велико међусобно поверење. Украјина и Северна Македонија су добре екипе. На нама је да уђемо фокусиране у утакмице и одиграмо их на високом нивоу – закључила је Кристина Топузовић.

Србија је у квалификационој групи Г, а поред Украјине и Северне Македоније, за противника ће имати и селекцију Португала. Европско првенство 2025. године играће се од 19. до 29. јуна у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији. Пласман на Евробаскет обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране екипе из квалификација.