Женска кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у француском Рену пријатељску утакмицу од изабране селекције Русије резултатом 76:67 (20:14, 15:28, 23:10, 18:15). Најефикаснија у нашем тиму била је Александра Црвендакић са 18 поена, а двоцифрена је била и Јелена Брукс са 12. У тиму Русије Логунова је постигла 13, Вадејева 11, а Лешковцева и Маига по 10 поена.

Најбољи период игре за српски тим била је друга четвртина, када су
изабранице Марине Маљковић направиле серију 24:4 и од -13 стигле до вођства на полувремену од 42:35. Трећа четвртина завршена је вођством Рускиња 58:52, да би у последњој деоници кренуо шут Русије, за серију и на крају тријумф од девет поена разлике.

Рускиње су извеле чак 27 слободних бацања у односу на само 11 наших, а имале су пет скокова више.

Селекторка Србије Марина Маљковић на овој утакмици није скидала у униформу Соњу Петровић и Николину Милић. У суботу, противник нашег тима у Рену биће репрезентација Турске.

-Бориле смо се свих 40 минута. Доста смо грешиле на скоку, нисмо добро градиле. Треба да знамо да су оне једна доминантна екипа у скоковима, као што ће бити и преостале две екипе противнице у групи на Европском првенству. Извући ћемо поуке из ове утакмице и покушати да се што боље припремимо за сутрашњи дуел – истакла је капитенка Јелена Брукс.

-Остало је још мало до првенства. Знамо које су нам грешке и шта треба још да урадимо до 27. јуна. Данас је пресудио наш лошији скок, што може да нам генерално представља проблем. Верујем да ћемо то исправити и да ћемо спремне дочекати шампионат – рекла је Александра Црвендакић.

Наш тим такмичење на Европском првенству почиње 27. јуна у Зрењанину, када ће за противника имати репрезентацију Белорусије. Дан касније противник је Русија, а 30. јуна на програму је дуел против Белгије.

СРБИЈА: Миљковић 9, Чађо 4, Јовановић 8, Брукс 12, Бутулија, Црвендакић 18, Станковић 2, Топузовић, Станаћев, Дабовић 4, Шкорић 4, Дугалић 6.

РУСИЈА: Низамова 5, Мусина 4, Белиакова 1, Вадејева 11, Федоренкова 8, Шилова 5, Логунова 13, Виеру 3, Лешковцева 10, Гладкова 6, Маига 10, Абаибурова.