Кошаркашице у недељу директно из Француске стижу на Спортски базар
Кошаркашице Србије завршиле су такмичење на турниру у Лиону поразом од селекције Велике Британије резултатом 62-53 (16-13, 15-16, 15-10, 9-21).

Изабранице Марине Маљковић су на претходна два меча оствариле победе над репрезентацијама Словачке и Француске уз изванредан квалитет игре.

Дуел два будућа ривала на Еуробаскету је био неизвестан до саме завршнице, када су кошаркашице Србије пале и за последњих минут и по дозволиле Британкама серију од 7-0, за коначни тријумф 62-53.

Једина са двоцифреним учинком у тиму Србије била је Јелена Миловановић са десет поена, а поред ње су се истакле и Дајана Бутулија са девет кошева и шест ухваћених лопти и Кристина Топузовић са по осам поена и скокова. Србија је играла без Милице Дабовић и Данијел Пејџ, док је Ана Дабовић у игри била само у првој четвртини. Најбоље у победничкој екипи биле су Темитопе Фагбенле са 17 поена и осам скокова, као и Шантел Хенди са 13 поена и девет скокова.Велика Британија је наш ривал из групе на Европском шампионату и овога пута нам је показао да противнику не дозвољава ни трен опуштања. За разлику од утакмица против Словачке и Француске наше кошаркашице нису на најбољи начин одиграле своје улоге и пружиле прави допринос. На пораз је утицало и неискуство, с обзиром да сам већу прилику овога пута пружила нашим најмлађим играчицама – истакла је селекторка репрезентације Србије Марина Маљковић.Кошаркашице Србије се у недељу враћају у Београд где ће учествовати на хуманитарном „Спортском базару“ испред Комбанк Арене, акције у којој се скупља помоћ за школу за децу са посебним потребама „Радивој Поповић“.


Еуробаскет се одржава од 11. до 28. јуна у Мађарској и Румунији, где се Србија такмичи у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.