Подмлађена репрезентација Србије поразом је завршила турнеју по Кини. У последњем колу турнира у Меихоку, боља од српског тима била је селекција домаћина.

Кина је много боље кренула и већ на старту дошла до озбиљније предности. То није поколебало тим Србије, који је успео да ухвати прикључак. Међутим, сви напори које су уложили наши кошаркаши, нису били довољни и да се резултат окрене.Наш тим је стигао и умор. Ово им је била шеста утакмица за десетак дана, уз напорно путовање из Киншана у Меихок.

Репрезентација Србије се у уторак враћа у Београд.

Кина – Србија 79:70 (22:13, 19:21, 17:18, 21:18)

Кина: Кан, Вен Бо, Аерсилан, Јун Феи 28, Јин Куи 11, Ксиао Ксу, Минг Ксуан 5, Жанг Донг 2, Куиан 15, Јуан Ју 3, Де Јун 11, Јинг Ју.

Србија: Пот 6, Стојановић, Ристић 4, Ребић 6 (4 ск), Бркић 3 (4 ск), Апић 4, Ђоковић 13, Пашајлић 4, Ненадић 13, Крстић 4, Хускић 12 (5 ас), Тејић 1.

Тренер Јовица Антонић:

Одиграли смо добро, без обзира на крајњи резултат и пораз. Овакве утакмице су ново искуство за све играче. Данас смо играли против репрезентације Кине која је слабија од оне са претходног турнира, али смо играли у специфичним околностима. Сам податак да су они имали 35, а ми десет слободних бацања, они 16 а ми 28 личних грешака, а притом смо били пребијени на терену, довољно говори… Ипак, успевали смо да већим делом меча држимо прикључак… Честитам момцима на максимуму који су давали у смислу просвећености и понашања у свакој утакмици на оба турнира.