Репрезентација Србије поражена је од селекције Кине на старту турнира у Киншану. Домаћин који је готово све време био у вођству, славио је тек после неизвесне завршнице, јер су изабраници Јовице Антонића, који предводи наше најбоље кошаркаше на овом турниру уместо селектора Александра Ђорђевића, опасно припретили у финишу меча: Кина – Србија 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28).

Подмлађена селекција Србије коју на овом турниру углавном чине дебитанти, дуго није успевала да се на прави начин супротстави расположеној селекцији Кине која је после 30 минута игре имала 13 поена предности (56:43). Ипак, у финалној деоници наши репрезентативци заиграли су много боље. Прорадио је шут за три поена и мало је недостајало да дође до великог преокрета.

– Веома сам задовољан начином на који смо одиграли утакмицу, ако се узме у обзир да су ови момци последње такмичарске утакмице одиграли пре два, два и по месеца, да пре доласка у Кину нисмо имали ниједну тренажну проверу. Зато је у прве три четвртине било доста тактичких непрецизности и уочљиве неуиграности. Треба напоменути да је домаћин играо утакмицу у свом најјачем саставу, у коме игра и квалификационе мечеве. Тек у последњих десет минута смо дошли до правог ритма и чак имали покушај да шутем за три поена дођемо до продужетка. У сваком случају ово је велико искуство за ове младе играче од којих очекујем да буду све бољи како турнир буде одмицао – истако је Јовица Антонић, који на турниру у Кини мења селектора Александра Ђорђевића.

КИНА: Руји 6, Жихуан 11, Менг 2, Хао, Хан Лин 10, Жи Минг, Аубудулашаму 15, Жен Лин 13, Веј 6, Шуо 11, Лонг, Донг.

СРБИЈА: Тејић, Пот, Стојановић 9, Ристић 14, Ребић 6, Бркић, Апић, Ђоковић 17, Пашајлић 10, Ненадић 3, Крстић 6, Хускић 6.

У другом колу турнира у Кинашну репрезентација Србије се у недељу од 10:00 часова састаје са селекцијом Анголе.