Женска кошаркашка репрезентација изгубила је прву утакмицу на пријатељском турниру у кинеском граду Сингји од домаће репрезентације са 75:65 (16:18, 18:13, 22:16, 19:18). Наш тим је веома добро отворио овај меч, а посебно је била квалитетна реализација шута за три поена, пошто су наше репрезентативке погодиле четири од првих пет шутева, да би на крају у том сегменту завршиле са 7-16. Средњи део утакмице припао је домаћину који је захваљујући доминантним центрима успевао да стигне до лаганих прилика за реализацију.

Најефикасније у нашем тиму биле су Александра Црвендакић са 12, односно Саша Чађо са 10 постигнутих поена.

– Ово је била прва званична утакмица коју смо одиграле током ових припрема. Противник је био снажан. Имамо још једну утакмицу против њих, па сада знамо шта можемо да очекујемо. Задовољна сам залагањем девојака, али неке ствари нисмо испоштовале које је тренер тражио од нас – рекла је капитенка Саша Чађо.

– Изузетно тешка утакмица је за нама. Кина је била у пуном саставу у припремама за Светско првенство. Наша екипа је млада и још бирамо играчице и спремамо се за Европско првенство 2019. године. Недопустиво за нас је да противник толико доминира у скоку. Дозволили смо им чак 16 офанзивних скокова, што је превише и било је много контранапада после наших изгубљених лопти. Надамо се да ћемо та два сегмента да поправимо у наредним утакмицама и да ћемо успети да одиграмо јачу одбрану – истакао је тренер Милош Пађен.

Србија је у Кину отпутовала без селекторке Марине Маљковић и неколицине водећих играчица, а у жељи да се пружи шанса млађим снагама. Нашу репрезентацију на турнеји у Кини очекују још дуели у недељу и понедељак од 10 часова по нашем времену против Аустралије, односно Аргентине, док ће још три утакмице против истих противница одиграти у граду Хуаихуа-Јишоу.

У првој утакмици дана Аустралија је победила Аргентину са 78:62.

СРБИЈА: Поповић 2, Чађо 10, Јовановић 9, Рачић, Црвендакић 12, Шкорић 5, Брајковић 3, Станковић 8, Цукић 6, Топузовић 2, Станаћев 3, Мандић 5.