У уторак 4. новембра делегација КБС коју су сачињавали Дејан Томашевић – потпредседник КСС, Бошко Аџић – координатор региона,Синиша Јовановић – председник региона централне Србије и Душан Ђурић – генерални секретар региона посетили су кошаркашке клубова са угрожених подручја Трстеник, Параћин и Свилајнац.

У свим градовима одржани су састанци са представницима локалне самоуправе (председницима и потпредседницима општина) и представницима клубова (у Трстенику клуб КК Прва Петолетка, у Параћину клуб КК Параћин и ЖКК Параћин иу Свилајнцу КК Свилајнац).

Том приликом представници Савеза су се упознали са стањем спорта у градовима а пре свега са стањем кошаркашких клубова, проблемима о односом локалне самоуправе према клубовима. У свим срединама уочљив је изузетно брижан однос свих локалних самоуправа али исто тако и велики оптимизам код представника свих кошаркашких клубова.

Приликом посете свим клубовима уручена је донација КСС у виду спортске опреме – кошаркашке лопте, дресови, тренерке, мајице, патике као мајице и литература Удружења тренера КСС које се придружило акцији.