Женска сениорска репрезентација Србије одиграће у наредна четири дана три тренинг утакмице против националног тима Јапана, што ће уједно нашим девојкама бити и последње провере пред Европско првенство у Чешкој (16-25. јун 2017). Прве две утакмице су у четвртак 8. јуна и петак 9. јуна, обе отворене за публику са почетком у 19.00 часова у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, док је трећи меч у недељу 11. јуна затвореног типа.

Пред прву утакмицу са Јапаном у четвртак 8. јуна, наша трофејна репрезентативка Дајана Бутулија опростиће се од дреса са државним грбом.

Улаз на овај двомеч са Јапаном је бесплатан!

Селектор европских шампионки Стеван Караџић очекује занимљиве и корисне контролне мечеве…

– У питању је потпуно атипичан ривал и то је оно што ће бити интересантно. Јапанке немају висину, али јако добро трче, агресивне су, одличне у шуту за три поена… Покушаћемо да се прилагодимо таквом стилу и одговоримо на такву игру. Искористићемо ове три утакмице да пробамо све што смо радили током припремног периода и да се што боље уиграмо пред пут у Праг. Позивамо љубитеље кошарке да дођу на ове две утакмице против Јапанки, поздраве девојке и подрже их пред одлазак на Европски шампионат.

Наша репрезентација због проблема са повредама поново неће бити комплетна.

– Ана Дабовић и Соња Петровић сигурно неће играти против Јапана јер још раде по посебном режиму…

Селектор Караџић је скратио списак за два имена, па у наставку припрема рачуна на 14 играчица.

– Адријана Кнежевић и Тијана Ајдуковић дефинитивно неће ићи на предстојеће Европско првенство. Хвала им на свом уложеном труду. Дале су максимум у овом тренутку, нарочито Адријана, док Тијана није могла више због повреде скочног зглоба. Њихово залагање и понашање било је за пример – закључио је селектор Стеван Караџић.