У Спортском центу Шумице, данас је одржана Комеморација поводом смрти кошаркашког тренера Аце Петровића.

Поред породице и бројних пријатеља, скупу су присуствовали и грађни и велики број кошаркашких поклоника. Од Петровића се опростило читаво руководство Кошаркашког савеза Србије, бивши играчи, кошаркашке судије, многи спортски радници.

Председник КСС Драган Ђилас рекао је да је Петровић учинио много за развој српске кошарке:

– Отишао је један велики кошаркашки стручњак, али пре свега добар човек, био је пријатељ са свима иу тешким временима никад није улазио у конфликт. Био је део тима који нам је дао светско и европско злато, као и 2009. када се српски кошарка вратила у светски врх. Знање није чувао само за себе, то могу да потврде све његове колеге. Био је спреман да на своје тренинге позива младе, који тек улазе у свет кошарке – истакао је Ђилас и додао да ће КСС учинити све како би његова дела остала упамћена за будуће генерације.

Од Петровића се опростио и његов дугогодишњи пријатељ и сарадник, председник КК Црвена звезда Небојша Човић. Он се потсетио на своје дуго пријатељство са Петровићем:

– Знамо се од студентских дана када је играо у Железнику, ради се о изузетно вредном човеку који је знао да поднесе и победе и поразе, посветио се кошарци, иако му то није била струка. Све своје знање делио је другима. Хвала му на свему и нека му је вечна слава – нагласио је Човић.

О Аци Петровићу су говорили и Јова Малешевић, у име Удружења кошаркашких тренера Србије, као и дугогодишњи Петровићев пријатељ, новинар, Петар Денда.

Ацо Петровић је, уз присуство великог броја пријатеља и поштовалаца, сахрањен данас на Бежанијском гробљу.