Мушке репрезентативне селекције Србије у наредних неколико месеци очекује чак осам такмичења на којима ће покушати да остваре што боље резултате. Круна свега биће сениорски Еуробаскет у Словенији (4. – 22. септембар), а пре тога на великим испитима биће млађе репрезентативне селекције које су данас добили тренере који ће их предводити.

Вања Гуша
У16 кадетска репрезентација Србије
Најмлађу селекцију до 16 година коју очекује шампионат Европе у Украјини (8 – 18. август) и Европски олимпијски фестивал младих (ЕYОФ) у Утрехту, Холандија од 14. до 19. јула предводиће Вања Гуша.
Александар Бућан
У18 јуниорска репрезентација Србије
Јуниорску репрезентацију која ће од 18. до 28. јула наступати на У18 шампионату Европе у Летонији тренираће Александар Бућан.
Дејан Мијатовић
У19 млада репрезентација Србије
Селекција до 19 година коју тренира Дејан Мијатовић већ је увелико почела припреме за Светско првенство које се од 27. јуна до. 7 јула одржава у Чешкој.
Владимир Јовановић
У20 млада репрезентација Србије
Млада репрезентација поверена је Владимиру Јовановићу. Нашу селекцију до 20 година очекује од 9. до 21. јула првенство Европе у Естонији.
Оливер Поповић
Универзитетска репрезентација Србије
Универзитетску селекцију тренираће Оливер Поповић. Српски академци ће пре учешча на Универзијади у Казању, Русија (6- 17. јул) где ће бранити титулу, учествовати и на Медитернским играма у Мерсину, Турска (18 – 25. јун).